Pasak komunikacijos vadovės, pirmadienį nukentėjo trys „Iki“ parduotuvės darbuotojai. Tiesa, viena moteris jau išleista ambulatoriškai gydytis į namus, tačiau kiti du, dar ligoninėje ir medikų priežiūroje.

„Esame labai sujaudinti dėl to, kad buvo pasikėsinta į mūsų darbuotojų saugumą. Mūsų įmonės atstovai taip pat buvo nuvykę į ligoninę, nuolatos teiraujasi dėl sužeistųjų būklės ir bendros savijautos. Esame pasirengę jiems suteikti visą reikiamą pagalbą, rūpestį ir paramą“, – sakė B. Čaikauskaitė.

Ar parama reiškia ir laisvadienius bei papildomas išmokas, komunikacijos atstovė sakė, kad tai dar bus sprendžiama.

„Tikslaus sprendimo dar nėra dėl išmokų ir laisvadienių, bet bus sprendžiama pagal situaciją. Pas mus visais atvejais yra tie dalykai, tai natūralu“, – sakė ji.

Specialistė atskleidė ir tai, kad vakar Jonažolių gatvės „Iki“ vakarinėje pamainoje dirbo apie 20 darbuotojų ir jiems visiems bus siūloma psichologo pagalba.

„O kai į darbą grįš ta pamaina, kuri dirbo vakar, bus susitikimas su psichologu. Tikrai siūlysime psichologinę pagalbą, tai normalus dalykas“, – patvirtino ji.

„Iki“ tinklo atstovė sakė negalinti komentuoti nukentėjusiųjų savijautos, tačiau tikino, kad jų būklė yra stabili.

„Mes juos aplankėme ne vieną kartą, jų būklė yra stabili. Bent jau tie, su kuriais mes kalbėjomės, kad būtų išsigandę, taip nėra. Jie į situaciją žiūri optimistiškai. Nebuvo taip, kad supanikuotų, visi adekvatūs“, – sakė B. Čaikauskaitė.

Specialistė pasakojo, kad bendrovė yra pasirašusi sutartis su apsaugos įmonėmis, kurių darbuotojai prižiūri ir užtikrina tvarką kiekvienoje parduotuvėje, o apsaugos darbuotojų skaičius priklauso nuo parduotuvės dydžio.

„O toms parduotuvėms, kuriose pažeidimai užfiksuojami dažniau, skiriame ypatingą dėmesį ir taikome papildomas apsaugos priemones“, – sakė ji.

Kaip minėjo, šiuo metu su vakarykščiu įvykiu susijusios detalės yra perduotos policijai.

DELFI primena, kad policijos pareigūnai prieš 22-tą valandą vakaro gavo pranešimą, kad vyras bandė apvogti parduotuvę.

Berta Čaikauskaitė

Kaip pasakojo pareigūnams parduotuvės darbuotojai, jau baigiantis darbo valandoms viena pardavėja nuėjo į tarnybines patalpas, o iš paskos ją nusekė nepažįstamas vyras, ištraukė buteliuką, ėmė iš jo laistyti skystį.

Įtariama, kad tai benzinas ir jis norėjo sukelti gaisrą. Moteris pradėjo šauktis pagalbos, vyras išsitraukė peilį ir jai grasino. Į pagalbą suskubę apsaugos darbuotojai ir kiti kolegos vyrą sulaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)