Iš viso šiam projektui skirta 2,9 mln. eurų. Tuo metu vienam projektui ūkininkai ir juridiniai asmenys galės gauti iki 120 tūkst. eurų.

Primenama, kad paramos paraišką pareiškėjas privalo teikti su partneriais. Parama galės būti suteikta smulkiųjų ir vidutinių ūkio subjektų bendradarbiavimui, užtikrinant aktyvesnį žemės ūkio produktų paklausos augimą, tinkamą žemės ūkio produktų propagavimą bei gamintojų integraciją į maisto tiekimo grandinę, paramą skiriant trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu.

Kaip pažymi ŽŪM, paramos gali kreiptis fiziniai asmenys (ūkininkai), privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio ir maisto produktų gamyba ir perdirbimu arba rinkodara, privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio ir maisto produktų realizavimu (prekyba), viešieji juridiniai asmenys, veikiantys pagal Lietuvos asociacijų įstatymą arba Lietuvos viešųjų įstaigų įstatymą. Paramos besikreipiantys fiziniai asmenys turi būti ne jaunesni kaip 18 metų amžiaus.

Pareiškėjai ir partneriai, norintys gauti paramą pagal veiklos sritį, vykdydami trumpos grandinės veiklą, galės investuoti į statinių, naudojamų ir susijusių su žemės ūkio produkcijos gamyba ir sandėliavimu, statybos arba esamų pastatų rekonstravimo ar kapitalinio remonto projektus bei infrastruktūros sutvarkymą, įsigyti fasavimo ar pakavimo arba perdirbimo ir paruošimo realizacijai įrangos, būtinos trumpos tiekimo grandinės veiklai vykdyti, taip investuoti į steigiamas prekybos vietas, į internetinės parduotuvės ar svetainės sukūrimą ir palaikymą, skirti lėšų savo veiklos populiarinimui ir rinkodarai, kurie skatintų gaminamos produkcijos pardavimus ir pirkėjų į prekybos vietas pritraukimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją