Sudano profesionalų asociacija (SPA) nenurodė, kas bandė išvaikyti stovyklaujančius protestuotojus, bet liudininkai kalbėjo apie kelias rajoną apsupusias armijos transporto priemones.

„Bandoma išvyti sėdimąjį streiką iš armijos štabo rajono; jie bando pašalinti barikadas, – sakoma SPA pareiškime naujienų agentūrai AFP. – Raginame savo žmones tuojau pat ateiti į sėdimojo streiko rajoną ginti mūsų revoliucijos.“

Pasak liudininkų, kariai šalino barikadas, kuriomis demonstrantai bando apsisaugoti.

„Protestuotojai skanduoja „Armija yra mūsų armija“, – AFP sakė vienas liudininkas.

Kiti įvykius stebėję žmonės sakė, kad kariškiai ant savo pastato sienos, kurią mato protestuotojai, iškėlė transparantą: „Mūsų broliai ir seserys, nesiartinkite. Buvote mūsų svečiai ir mes jus saugojome. Bet dabar visiems mums taikomi nepaprastosios padėties įstatymai“.

Prieš tai, kai praėjusią savaitę buvo nušalintas, ilgametis prezidentas Omaras al Bashiras paskelbė nepaprastąją padėtį ir pagal jos įstatymus mitingai yra draudžiami.

Atskirame pareiškime socialiniame tinkle „Facebook“ SPA bandymą išvaikyti minias pavadino „požymiu, kad karinė taryba netesės savo įsipareigojimo žmonėms“.

Protestų organizatoriai naujajai šalies valdančiajai karinei tarybai, perėmusiai valdžią po O. al Bashiro nušalinimo, įteikė reikalavimų sąrašą.

Tarp pagrindinių reikalavimų yra valdžios perdavimas laikinajai civilinei vyriausybei ir O. al Bashiro režimo vadovų, įskaitant nušalintąjį prezidentą, patraukimas baudžiamojon atsakomybėn.