„Hazard Light Alert“ ir „Slippery Road Alert“ sistemos pirmą kartą buvo pristatytos 2016 m. „Volvo 90 Series“ automobiliuose Švedijoje ir Norvegijoje. Kitą savaitę naujosios funkcijos taps prieinamos „Volvo“ vairuotojams visoje Europoje. Jos bus įdiegtos visuose naujausiuose 2020 m. „Volvo“ automobiliuose, o klientų pageidavimu galės būti įdiegtos ir senesniuose modeliuose.

„Dalijimasis realiu laiku pastebėtais duomenimis gali padėti išvengti eismo įvykių, – sako „Volvo Cars“ saugumo centro vadovė Malin Ekholm. – „Volvo“ automobilių savininkai tiesiogiai prisidės prie saugumą kelyje gerinimo kitiems vairuotojams su šia įdiegta sistema. Jie taip pat patys bus įspėti iš anksto apie potencialiai pavojingas eismo sąlygas.“

„Volvo“ atliktas saugumo tyrimas parodė, kad reguliuojant greitį pagal esamą situaciją kelyje akivaizdžiai sumažėja avarijų rizika. Iš anksto įspėdamos vairuotojus apie pavojus, kad jie turėtų laiko jiems pasiruošti, sujungtos saugumo sistemos skatina didesnį vairuotojų sąmoningumą kelyje ir didina saugumą.

Pristačiusi šias sistemas visoje Europoje, įmonė „Volvo Cars“ taip pat ragina prisijungti ir kitus automobilių gamintojus, kad su eismo saugumu susijusiais anoniminiais duomenimis galėtų dalintis skirtingų prekės ženklų automobiliai.

Atnaujintas "Volvo XC90"

Dalinantis tokiais duomenimis realiu laiku, labai pagerėja bendras eismo saugumas, ir šis poveikis bus tuo didesnis, kuo daugiau automobilių prisijungs prie sistemų.

Nuo praėjusių metų „Volvo Cars“ ir „Volvo Trucks“ dalijasi duomenimis apie situaciją Švedijos ir Norvegijos keliuose ir perspėja vairuotojus apie pavojingas eismo sąlygas.

„Kuo daugiau automobilių dalinsis duomenimis apie padėtį keliuose, tuo mūsų keliai taps saugesni. Mes tikimės užmegzti bendradarbiavimą su daugiau partnerių, kuriems taip pat kaip ir mums rūpi saugumo didinimas“, – sakė Malin Ekholm.

Apribos greitį

Pristatytosios „Volvo Cars“ sistemos yra pirmos tokio pobūdžio sistemos automobilių pramonėje.

Vos tik „Volvo“ automobilyje su įdiegta įspėjimo sistema įjungiami signaliniai žibintai, „Hazard Light Alert“ sistema išsiunčia signalą visiems arčiausiai esantiems ir prie debesijos tinklo prisijungusiems „Volvo“ automobiliams, įspėdama vairuotojus dėl potencialaus pavojaus. Taip padedama išvengti eismo įvykių. Tai ypač praverčia staigiuose kelio vingiuose ir ant kalvų viršūnių.

O „Slippery Road Alert“ sistema praneša vairuotojams apie dabartinę ir tolesnę kelio būklę, naudodama prieš tai ta atkarpa pravažiavusių automobilių anonimiškai surinktą informaciją, ir iš anksto įspėja vairuotojus apie slidžias kelio atkarpas.

Atnaujintas "Volvo XC90"

Praėjusį mėnesį „Volvo Cars“ paskelbė nemažai pranešimų apie geresnio vairuotojų elgesio kelyje skatinimą ir saugesnių vairavimo sąlygų kūrimą.

Nuo 2020 m. visų „Volvo“ automobilių greitis bus apribotas iki 180 km/val.

Nuo 2020 m. įmonė visuose savo gaminamuose automobiliuose įdiegs stebėjimo kameras ir kitus jutiklius, kurie stebės vairuotoją ir leis automobiliui įsikišti, jei už vairo sėdės akivaizdžiai apsvaigęs ar išsiblaškęs vairuotojas – tokiu būdu siekiama išvengti eismo įvykių, kurie gali pasibaigti rimtais sužalojimais ar mirtimi.

Galiausiai, bendrovė paskelbė, kad pirmą kartą saugumo duomenys bus viešai pasiekiami centrinėje skaitmeninėje bibliotekoje, ir paragino automobilių pramonę jais naudotis saugumo kelyje didinimo tikslais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)