Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas pirmadienį svarstys Vyriausybė.

Šiuo metu tokiu atveju reikia iš karto susimokėti GPM, skaičiuojant jį nuo skirtumo tarp akcijų įsigijimo kainos ir jų tikrosios rinkos vertės. Tuo metu „Sodros“ įmokos dabar neskaičiuojamos, jeigu akcijos gaunamos ne anksčiau kaip po 3 metų.

Anot ministerijos, nustatyt nelistinguojamų bendrovių akcijų rinkos kainą yra itin sudėtinga ir brangu. Be to, sumažėjus akcijų vertei dar iki galimybės jas parduoti arba įmonei bankrutavus, darbuotojai patiria nuostolių.

„Negautos mokesčiu pavidalu lėšos sugrįš į valstybės biudžetą iš aktyvios verslo plėtros išaugus papildomų paslaugų paklausai, taip pat bus skatinamas inovatyvių ir į eksportą orientuotų verslų steigimasis ir plėtra“, – rašo ministerija.

Ministerijos teigimu, naujai įmonei galimybė palankiau pasiūlyti savo akcijų leistų pritraukti kvalifikuotų darbuotojų, užtikrinti jų lojalumą ir taip juos motyvuoti.

Lietuva siekia, kad iki 2020 metų šalyje veikiančių startuolių skaičių padidinti iki 1 tūkstančio. Pernai Lietuvoje veikė apie 500 startuolių, kurie buvo pritraukę 183 mln. eurų investicijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)