40-metis vyras „buvo sulaikytas pagal Psichinės sveikatos aktą“, reiškiantį, kad jis gali būti laikomas prieš savo valią. Jis bus nugabentas į ligoninę gydyti, išplatintame pranešime nurodė Londono policija.

Vyras buvo sulaikytas šeštadienį prie Ukrainos ambasados Holand Parke rajone po to, kai policijos pareigūnai ėmė šaudyti į automobilį.

Ambasada nurodo, kad ambasadorės Natalijos Galibarenko oficialus automobilis buvo „tyčia taranuotas“, tačiau per incidentą nenukentėjo nė vienas ambasados darbuotojas.

Policija į įvykio vietą buvo iškviesta tuoj po dešimtos valandos ryto. Atvykę pareigūnai pamatė, kad automobilis įvažiavo į kelias stovėjusius automobilius. Tuomet tas automobilis padidino greitį ir pasuko link pareigūnų. Dėl to jie ėmė šaudyti ir panaudoti elektrošoką.

„Automobilis buvo sustabdytas ir buvo suimtas vyras, įtariamas mėginimu nužudyti policijos pareigūnus ir kriminalinės žalos padarymu“, – nurodo policija.

Vyras prevenciškai buvo nugabentas į ligoninę, kur jam nebuvo nustatyta jokių sužeidimų, todėl vėliau naktį jis praleido areštinėje.