Benas scenoje yra jau šešis metus. Per juos patyrė įvairiausių nutikimų ir patobulėjo, tačiau tikina greičio pedalo neatleisiantis.

„Labai greitai tie šeši metai prabėgo. Kiekvieni jų buvo vis kitokie ir skirtingi. Tačiau gazo pedalo dar neatleidžiame. Šeši metai gal ir atrodo daug, bet nesijaučiu per juos labai daug pasiekęs“, – sakė jis.

Benas papasakojo, kad scena jam davė laisvę būti savimi.

„Scena pavertė mane tokiu, kokiu aš noriu būti. Aš jaučiuosi užaugęs ir dabartine savo stadija patenkintas. Scena, koncertai, žmonės, kuriuos sutikau per tuos metus – padarė man nemažai įtakos“, – sakė jis.

Atlikėjas mano, kad labiausiai tobulėti skatina aukštai pakelta klausytojų kartelė.

„Žmonės labai aukštai kelia mums kartelę ir tai, galbūt, mus varo į priekį. Nesinori padaryti taip, kad žmonės nusiviltų. Aš viską stengiuosi daryti, ne bendrai dėl mūsų, bet ir dėl lietuviškos scenos. Noriu, kad kiltų bendras jaunos muzikos lygis Lietuvoje. Jauni žmonės neturėtų kažkur dairytis į užsienį, kad pamatytų gerą pasirodymą“, – minėjo Benas.

Apie konkurentus dainininkas sako negalvojantis, o su bendraamžių grupėmis puikiai sutaria.

„Su nemaža dalimi grupių esame labai geri draugai. Dalinamės ta pačia scena. Į kitus žiūriu su džiugesiu, o ne su mintimis, kad reikia kažkam įkasti, arba geriau padaryti. Viską darau dėl savęs, mūsų grupės“, – kalbėjo jis.

Dainininkai, kurie siekia formuoti nuomonę – apgaudinėja save

Paklaustas, ką jis mano apie „New school“ muziką ir ar Lietuvoje ji nepaėmė viršaus, dainininkas turėjo, ką atsakyti.

„Nežinau, gal ir paėmė viršų. Aš manau, kad ir to reikia, tiesiog reikėtų gal labiau orientuotis į muziką, o ne užsiimti žmonių influencinimu (nuomonės formavimu). Tada tu apgaudinėji pats save. Nes neaišku, dėl ko tie žmonės ateina pas tave. Dėl to, kad tu nuolaidų kodus per instagramą visiems dalini, ar jiems iš tikrųjų yra svarbi tavo muzika? Aš palinkėčiau „newschoolui“ atitrūkti šiek tiek nuo influencinimo, socialinių tinklų ir kažkaip likti prie muzikos. Jei jie save vadina muzikantais“, – pasakojo Benas.


Muzikantas pasakojo apie siautulingus koncertus ir po jų besitęsiančias linksmybes.

„Apie afterius papasakosiu tik tada, kai gulėsiu mirties patale ir rašysiu knygą, nes būtų per daug stipru pradėti čia pasakoti.

Aš esu paprastas žmogus, tiesiog užsiimu veikla, kuri yra matoma. Aš scenoje neapsimetinėju, esu toks, koks esu iš tikrųjų. Tiesiog namuose esu prislopinta versija savęs.“, – pasakojo Benas.

Atlikėjas šiuo metu gyvena su mergina, Deimante, jiems sekasi puikiai. Nors šeimos dar nesukūrė vaikinas atvirauja, kad leistų savo vaikams gyventi taip pat laisvai, kaip gyvena pats. Nebaigęs mokyklos Benas, iš karto pasinėrė į kūrėjo gyvenimą.

„Aš esu nusiteikęs duoti laisvę ir, manau, kad pats turi patirti dalykus ir pats turi suprasti, kas tau yra gerai ir blogai. Gyvenimo mokykla yra tiesiausias kelias į savęs pažinimą. Neturėčiau teisės kažką uždrausti.

Kūrybą užveda pyktis

Benas ne kartą sakė, jog kurti dainas jį varo pykčio jausmas, tačiau vaikinas pyksta ne ant kažko konkrečiai, o tam tikrų dalykų.

„Aš nežinau, aš pykstu ant žmonių, ne ant konkrečių kažkokių, bet mane tiesiog labai daug dalykų dirgina.

Vieną vakarą aš atsidariau kompiuterį ir supratau, kad žmonės per daug sau leidžia ir net nesigilinę, nelabai galėdami komentuoti tam tikrus dalykus, nes nesupranta, arba jais nesidomi, leidžia sau per daug. Dažniausiai tai yra neapykanta. Internete, pavyzdžiui. Ir muzikantai būna nuogi prieš visuomenę, ir dauguma žmonių paviršutiniškai ima visko nekęsti. Didžioji dalis to, kas vyksta internete yra pyktis“, – pasakojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)