Naujoji „Disney+“ programėlė „labai tikėtina, bus prieinama per tradicinius programėlių distributorius, o „Apple“ yra viena iš jų“, – sakė „Disney“ vadovas Bobas Igeris interviu „Bloomberg Television“ žurnalistei Emily Chang.

Nors „Žvaigždžių karais“ pagarsėjusi kino studija per ankstesnę prezentaciją sakė, kad vartotojai galės prisijungti prie „Roku“ ir „Play Station“, kitų platformų ji neįvardino.

„Disney“ viešai nepranešė apie kitas platformas, nes „dar nebuvo sudariusi su visomis jomis sutarčių“, – sakė B. Igeris. Jis taip pat pažymėjo neplanuojantis atsistatydinti iš „Apple“ valdybos, nors abi bendrovės srautinio duomenų siuntimo srityje „eina ranka rankon“.

B. Igeris kalbėjo „Disney“ centrinėje būstinėje Berbanke, Kalifornijoje, kai kino studija atskleidė planus apie srautinio vaizdų siuntimo paslaugą. Didžiausia pasaulyje pramogų bendrovė planuoja energingai veržtis į jau pripildytą rinką. JAV bendrovė šių metų kovą pristatė naująją paslaugą Kupertine, (Kalifornija) vykusiame renginyje, į kurį buvo suvažiavęs gausus būrys garsenybių. „AT&T Inc.“ ir „Comcast Corp.“ bendrovės taip pat šliesis prie Holivudo kino studijų, siekdamos paleisti srautinio duomenų siuntimo paslaugas ir taip mesti iššūkį „Netflix“, „Amazon“ bei „Hulu“.

B. Igeris prisipažino, kad per „Apple“ valdybos posėdžius stengėsi nusišalinti nuo šios temos, vos tik ji iškildavo. Jis pridūrė, kad „Apple“ direktorių valdybos nariai „labai daug nediskutavo apie srautinį duomenų siuntimą, nes jis palyginti nedidelis ir besiformuojantis“.„Kol kas viskas vyksta sklandžiai, – sakė jis. – Aš nuolat palaikau diskusijas šia tema“.

Kai kurių įmonių valdymo profesionalų nuomone, B. Igerio vieta „Apple“ direktorių valdyboje gali sukelti interesų konfliktą, tuo atveju, jeigu „iPhone“ gamintoja planuoja srautinio duomenų siuntimo paslaugą.

„Kaip valdybos narys, aš labai gerai suprantu savo pasitikėjimu pagrįstą atsakomybę prieš „Apple“ akcininkus“, – sakė B. Igeris.