Jų lagaminuose ne maudymosi kostiumėliai, o bėgimo bateliai, sportinė apranga, galvos žibintai, gertuvės. Taip prasidėjo dvylikos bėgimą gamtoje mėgstančių lietuvių savaitės atostogos Ispanijoje, kurių metu jie spėjo užkopti į dvi aukščiausias Alikantės regiono viršukalnes, prabėgti gražiais gamtos takais kalnuose ir prie jūros bei sudalyvauti vietinėse bėgimo gamtoje varžybose.

Lietuvoje populiarėjant bėgimui gamtos takais vis daugiau žmonių pasiryžta praleisti atostogas aktyviai – bėgte po kalnus užsienyje. Bėgimo keliones į kalnus jau ne pirmus metus organizuoja ultramaratonininkė, bėgimų gamtos takais „Laukinis trail“ organizatorė Viktorija Tomaševičienė bei kelionių agentūros „Kelionių fėjos“ vadovė Marija Pipiraitė-Grumbinė. Bėgimo kalnuose kelionės jau buvo Madeiroje, Kipre, Italijoje, Prancūzijoje, o pati „šviežiausia“ vyko Ispanijoje Alikantės regiono kalnuose.

Alikantės regionas labai tinkamas gamtą ir kalnus mėgstantiems žmonėms, nes ten šiltasis sezonas tęsiasi ilgai, o kalnai nėra ypatingai aukšti dėl to nepadengti sniegu ir pasiekiami beveik visus metus. Kalnuose gausu takų vingiuojančių tarp slėnių į viršukalnes nuo kurių atsiveria įspūdingos panoramos į kitas viršūnes, miestus ir jūrą.

„Kiekviena bėgimo kalnuose savaitė, kurią teko organizuoti, man pačiai būna vis kitokia ir labai įdomi. Alikantės regiono kalnai mus džiugino ir stebino puikiais vaizdais, kartais labai stačiais pakilimais, smagiomis nuokalnėmis. Džiugu, kad dalyvavo ir „stovyklų senbuviai“ jau ne kartą vykę į bėgimo keliones ir taip pat buvo naujų narių. Labai skirtingą bėgimo patirtį turinti grupė draugiškai ir puikiai leido laiką kartu“, – įspūdžiais dalinasi viena iš organizatorių ultramaratoninkė, Lietuvos 24 valandų bėgimo rekordininkė Viktorija Tomaševičienė.

Bėgimo atostogos

Nedidelė dvylikos dalyvių grupė turėjo skirtingą bėgimo patirtį ir pagal tai buvo pritaikyta savaitės programa. Lengvu tempu, besigėrint kalnų vaizdais dalyviai nubėgo kas 65, kas 135 kilometrus, bet visi užkopė į dvi aukščiausias regiono viršukalnes Kampaną ir Aitaną.

„Ryžausi vykti paragintas draugo. Nesu nei profesionalus bėgikas, nei mėgėjas. Bėgimas man yra iššūkis, puikus pojūtis, savotiškas išsilaisvinimas, – savo įspūdžiais iš pirmosios bėgimo savaitės kalnuose dalinasi Artūras. – Ši stovykla tai nauja patirtis. Esu patenkintas puikiais vaizdais, takais, kalnais, be galo draugiška grupe bei nauju savęs išbandymu.“

Ketvirtąją savaitės Ispanijos kalnuose dieną lietuviai dalyvavo bėgimo gamtos takais varžybose „Reconto trail Biar“, kuriose visi įveikė kas 15 kilometrų, kas 23 kilometrų ilgio trasas. Tautiečių pasirodymas vietinėse Ispanijos trail varžybose surinkusiose virš 700 dalyvių buvo sėkmingas.

Greičiausi stovyklos vaikinai Egidijus ir Andrius pasidalijo devintą ir dešimtą vietas 23 kilometrų trasoje. Stovyklos vadovė Viktorija 23 kilometrus atbėgo trečia tarp moterų ir antra savo amžiaus grupėje. Tokias pačias pozicijas (trečia tarp moterų ir antra savo amžiaus grupėje) 15 kilometrų trasoje iškovojo jau ne pirmą kartą į bėgimo kalnuose keliones vykstanti Ramutė.

„Man tai jau trečia stovykla ir vis kita nuostabi patirtis. – įspūdžiais dalinasi Ramutė. – Kiekvieną kartą skirtingos šalys, trasos ir komandos. Ši kelionė buvo įspūdinga dėl visų paminėtų dalykų: saulėta Ispanija, apelsinų giraitėje paskendęs svečių namelis, vaizdingos trasos ir dvylika bėgančių žmonių. „Vyšnia ant torto“ buvo prabėgtos trail varžybos Biar miestelyje su 700 dalyvių, stačiais pakilimais ir greitais nusileidimais. Įspūdinga kelionė, kurioje nubėgau 125 kilometrus su malonumu ir puikia kompanija.“

Bėgimo kalnuose išvykose derinamas bėgimas su poilsiu ir šalies pažinimu. Kelionės metu po bėgimų dalyviai aplankė kurortus Alikantę ir Benidormą, miestelį su pilimi Guadelest bei kitus jaukius kalnų miestelius bei rado laiko išsimaudyti jūroje.

Vasaros pabaigoje rugpjūčio mėnesį jau suplanuota bėgimo kelionė Austrijos Alpėse, kur dalyvių lauks kalnų takai su vaizdais į snieguotas viršūnes, o rudeniui organizatorės žvalgosi naujų krypčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)