33-ejų metų taikliarankis, šį sezoną NBA lygoje renkantis po 10,5 taško, pažadėjo, kad gins savo šalies garbę planetos pirmenybėse.

„Kalbėjau su Gianni Petrucci (Italijos krepšinio federacijos prezidentu – Krepšinis.lt) ir treneriu Romeo Sacchetti, taip pat dažnai bendrauju su komandos draugais. Visi esame laimingi. Mūsų kartelė yra aukštai, o svajonė – nuveikti šį tą svarbaus“, – italų spaudai sakė M. Belinelli.

Snaiperis pridūrė, kad neseniai susisiekė ir su kitu Italijos atstovu NBA lygoje Danilo Gallinari (vid. 19,8 tšk.) iš Los Andželo „Clippers“, kuris taip pat patikino, kad vasarą apsivilks „Azzurri“ marškinėlius.

M. Belinelli, 2014 m. tapęs ir NBA čempionu, nepadėjo Italijos rinktinei atrankos varžybose, tačiau ši ir be jo pateko į pasaulio čempionatą. Beje, atrankoje, būtent italai vieninteliai sugebėjo nugalėti Lietuvos krepšininkus – 70:65. Tiesa, lietuviai atsigriebė namuose – 86:73.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 15 dienomis, o Italija jį pradės D grupėje, kur kovos su Serbija, Angola ir Filipinais.

M. Belinelli šiuo metu yra Donato Motiejūno bendraklubis San Antonijuje. Abu jie ruošiasi NBA atkrintamosioms, kurios startuoja jau šį savaitgalį. Jose „Spurs“ serijoje iki keturių pergalių susigrums su Denverio „Nuggets“ kolektyvu, užėmusiu antrą vietą Vakaruose.

Savo planus žaisti Prancūzijos rinktinėje paviešino ir Šarlotės „Hornets“ puolėjas Nicolas Batumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)