Nekalbėsiu apie pirminę vyro/tėčio pareigą nėštumo metu ar tik gimus kūdikiui. Manau, tai turi būti suprantama kiekvienam vyrui. Bet nuo tada, kai kūdikis virsta berniuku, prasideda didžioji pažinimų, pasitikėjimo, pamokų ir sąmoningumo kelionė, kurioje šalia mažo vaiko visada turi būti jo superherojus – tėtis.

Koks ateities pilietis, vyras, tėvas, žmogus išaugs labai priklauso nuo to, koks realus didvyris šalia jo buvo vaikystėje. Ir jums nereikia turėti kokių nors galių, kaip skraidyti, būti nematomu ar šaudyti iš akių, nes užteks, jei su sūnumi užkursite pirmąjį jo laužą, pamėtysite kamuolį. Išmesite sūnų iki pat žvaigždžių ar panešiosite ant kaklo. Dainuosite viešumoje, lavindami jo drąsą. Kalbinsite moteris, mokydamas flirtuoti ir tik dviese žiūrėsite lenktynes. Leisite jam pasėdėti „Porsche“ . Klausysitės jo. Pasimušite. Bėgsite. Leisite jam laimėti ir supažindinsite su pralaimėjimu. Žaisite jo žaidimus. Bučiuosite jo mamą ir rodysite, kokia stipri yra meilė.

Kalbėsitės. Pakeisite automobilio ratą, pasidarysite kardus. Nemeluosite. Pasitikėsite. Leisite nukristi. Verksite kartu. Atsiprašysite. Mokysite gerų manierų. Duosite pavairuoti. Plauksite valtimi ir žvejosite. Bučiuosite jį. Nueisite į sporto varžybas. Išmokysite švilpt. Nardysite. Lavinsite jo skonį. Apsikabinsite. Sportuosite ir skaitysite knygas. Turėsite paslapčių ir kartu skusitės barzdą. Klausysite jo muzikos, kalbėsitės apie seksą, domėsitės jo draugais, juoksitės, būsite laimingas. Rodysite pagarbą. Vesitės pas savo vyrus ir kai jam Jūsų labiausiai reikės, niekada nepradingsite.

Yra milijonai neparašytų dalykų, kuriuos berniukai daro kartu, bet svarbiausia nepamiršti, kad ne spaidermanas yra tikrasis jūsų sūnaus superherojus. Jūs. Ir mūsų (tėčių) tikslas to nepamiršti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.