Naujas režisieriaus Donato Ulvydo, legendinių kino filmų „Tadas Blinda.Pradžia“ ir „Emilija iš Laisvės alėjos“ darbas – dokumentinė kino juosta „Valstybės paslaptis“, kurio pagrindinė filmo herojė – kadenciją baigianti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiame filme parodyta kitokia lyderė ir kitoks valstybės dešimtmetis. Tai filmas, pasakojantis kas vyko ir tebevyksta mūsų valstybėje: netikėtos svarbiausių 2009–2019 metų įvykių atomazgos, nepaaiškintos aplinkybės, netipiški sprendimai, politinio gyvenimo detalės, apie kurias net slaptosios pažymos dažniausiai nutyli. Taip pat vertybėmis grįstos lyderystės kaina ir nacionalinio orumo paslaptis.

Anot režisieriaus D. Ulvydo, šį vakarą jis itin jaudinosi. „Esu čia, kad prisipažinčiau,kad truputį jaudinuosi, manau, visi kūrėjai tam ir kuria ir tam ir gyvena, kad galėtų patirti tą jaudulį, pasijaudinti prieš žiūrovus.

Aš turiu tik vieną šansą prieš premjerą. Po to filmas gyvena savo gyvenimą. Kiekvienas filmas turi savo legendą, savo istoriją. Šitas filmas taip pat. Jame jaudinuosi labiausiai. Labai ilgai negalėjau suprasti kodėl.

Šiandien supratau, kad jaudinuosi dėl atsakomybės, kai tu suvoki, apie ką tu darai filmą, kiek tai tau gali kainuoti dėmesio, replikų ar atsakomybės atsistoti prieš jus ir pasakyti tiesą, kas yra Lietuvos valstybės paslaptis“, – sakė jis.

D. Ulvydas neslėpė, jog kurdamas filmą jautėsi laimingas supratęs, kad laimė yra gyventi valstybėje, kurioje jis jaučiasi laisvas. „Tas džiaugsmas yra palaima. Ne visose valstybėse. Net ir ne visose kaimyninėse valstybėse tai yra“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)