Šiuo metu šuniuką globoja jį radę žmonės, o vėliau jam bus ieškomi nauji namai. Toks žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis papiktino ne vieną šilutiškį.

Ieško naujų šeimininkų

Kaip rašė šunelį priglaudusi Viktorija, žvejoti prie Šylių tvenkinio atvažiavęs jos vyras pamatė judantį užrištą maišą. Nuėjęs pažiūrėti kas tame maiše, jis aptiko iš baimės drebantį šuniuką. Pradžioje žmonių išduotas šunelis paspruko ir laikėsi atstumo, glostomas nesileido, bet vėliau vyras jį prisijaukino ir parsivežė namo.

Keturkojį nelaimėlį radę žmonės jam gali suteikti tik laikinąją globą, nes patys augina 10 šunų.

„Tikiuosi tu tai skaitai, žmogau, o gal tu ne žmogus, nes širdies neturi... Kaip tau ranka nesudrebėjo, širdies nesuspaudė, kai į maišą kišai ir tvirtai užrišai, kad neišslystų iš jo, ir išmetei Šyliuose prie tvenkinio“, – vienoje Šilutės feisbuko grupėje rašė šunelį priglaudusi Viktorija.

Anot moters, šuniukas labai draugiškas, meilus, įtariama užaugęs su vaikais, „kambarinukas“.

Šiuo metu šuneliui ieškomi naujieji šeimininkai. Jeigu greitu laiku šuniui neatsiras namai, jis keliaus į gyvūnų prieglaudą „Šilutės beglobiai“.

Į policiją nesikreipė

Už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais (kankinamų, sužalotų ar nužudytų gyvūnų) reikia kreiptis į policiją.

LR Baudžiamajame kodekse rašoma, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

„Šilutės beglobių“ prieglaudos vadovė Rimutė Vismantienė sakė, kad dėl šio atvejo į policiją nesikreipė, nes yra nusivylusi pareigūnų požiūriu į gyvūnus. Anot gyvūnų gelbėtojos, pareigūnai dažnai pasako, kad turi svarbesnių dalykų, nei gelbėti keturkojus.

„Kiek esu rašiusi dėl išmestų gyvūnų, policija nepadėjo. Policija reikalinga, kai netinkamai su gyvūnais besielgiantys žmonės nenori jų atiduoti, tuomet tik su policijos pagalba galima juos paimti“, – sakė R. Vismantienė.

Ją papiktino paskutinis atvejis savaitgalį, kai pareigūnai neatvažiavo tirti atvejo, kuomet palaidas vilkinis šuo Pagryniuose sudraskė kaimynų katiną. „Jie neatvažiavo, nesužinojo kieno šuo, neinformavo šeimininkų. O jei vietoje katino būtų buvęs vaikas?“- retoriškai klausė moteris.