Lietuvos jūrų muziejus (Klaipėda)

Delfinai ir jūrų liūtai, žuvys ir pingvinai, vabalėliai, muselės, augalai, kriauklės, moliuskai – stebuklingas vandenų pasaulis neaprėpiamas. Lietuvos jūrų muziejus kviečia šį pasaulį pažinti, mokytis gerbti ir saugoti. Tereikia iš Klaipėdos keltu persikelti į Smiltynę, paėjėti pakrante, o gal net pavažiuoti arklių traukiama karieta, ir susitiksite su Baltijos ruoniais, Šiaurės jūrų liūtais, pamatysite, kaip nosimi kamuolį į krepšį vandenyje mėto delfinai. Nepaprastos emocijos, džiugesio kupinos mažųjų lankytojų akys atskleidžia, kodėl muziejus kasmet sulaukia pusės milijono svečių.

Atnaujintas Jūrų muziejus

Etnokosmologijos muziejus (Molėtai)

Ar kada matėte, kaip lyja žvaigždėmis? Lietuvoje taip nutinka rugpjūtį ir rugsėjį, o geriausia vieta, kur tokiu metu galėtumėte atsidurti, – Lietuvos etnokosmologijos muziejus. Molėtų astronomijos observatorija – tarsi iš fantastinio filmo, dienomis pro saulės teleskopus čia galima matyti didžiąją mūsų žvaigždę, naktimis skaičiuoti žvaigždynus ir stebėti švytintį meteorų lietų. Patyrę edukatoriai kantriai atsako į smalsuolių klausimus ir aktyviai kviečia vaikus į pasaulį, kurį patys be galo mėgsta.

Molėtų etnokosmologijos muziejus

Žaislų muziejus (Vilnius)

Vaikams, jų tėvams, seneliams ir draugams skirtas žaislų ir žaidimų muziejus ne tik supažindina su Lietuvos žaislais nuo pačių seniausių laikų, bet ir siūlo juos išbandyti: čia pat pažaisti su jų kopijomis bei rekonstrukcijomis.

Tai pirmoji vieta Lietuvoje, kurioje galite susipažinti su visa iš archeologinių tyrimų žinoma medžiaga apie žaislus ir žaidimų inventorių. Čia taip pat nuolat organizuojami įvairūs edukaciniai užsiėmimai ir kitos šeimas įtraukiančios smagios veiklos.

Žaislų muziejus

Pinigų muziejus (Vilnius)

Interaktyvių sprendimų, teminių filmų, mokomųjų priemonių ir žaidimų kupina muziejaus ekspozicija supažindina su pasaulio ir Lietuvos pinigų bei bankininkystės istorija nuo primityviausių atsiskaitymo formų – grūdų, kailių ar gintaro – iki šiuolaikinių elektroninių pinigų. Lietuvos istorija besidomintys lankytojai čia gali išvysti monetų, cirkuliavusių mūsų krašte nuo pat Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikų, o tie, kuriuos domina platusis pasaulis, susipažins su iš skirtingų žemės kampelių atkeliavusiais, dabar naudojamais įvairių šalių banknotais.

Geležinkelių muziejus (Vilnius)

Vilniaus geležinkelio stotyje įsikūręs muziejus įdomus lauko ir vidaus ekspozicijomis, tiesiog užburia tikroviškais maketais su riedančiais mažyčiais traukinukais. Kelionės, ryšiai, kelio statyba, riedmenys, geležinkelių transporto signalizacija, statytojai ir darbuotojai – lankytojai kviečiami susipažinti su skirtingomis temomis, kurioms atskleisti pasitelkti beveik 900 eksponatų! Kai kuriuos iš jų galima patiems išbandyti ir trumpam tapti stoties budėtojais ar iešmininkais.

Aviacijos muziejus (Kaunas)

Muziejuje susipažinsite su Lietuvos aviacijos istorija – aviacinių variklių kolekcija, lėktuvų modeliais, istorinėmis nuotraukomis ir net natūralaus dydžio legendinės „Lituanicos“ kopija! Dalis muziejaus eksponatų pristatomi lauko ekspozicijoje – čia galima išvysti didžiulius orlaivius, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos techniką, karinių oro pajėgų sraigtasparnius. Ne tik pamatysite lėktuvus, sraigtasparnius, sklandytuvus, bet ir sėdėdami orlaivių treniruoklių kabinose su specialia įranga patys „pilotuosite“ lėktuvą!

Lėktuvo salonas

Siauruko muziejus (Anykščiai)

Siauruko, Europoje seniai išnykusio siauresnės vėžės geležinkelio, muziejus įsikūręs autentiškame Anykščių siaurojo geležinkelio stoties komplekse. Restauruoti šimtametės stoties pastatai, bėgiai, vandens bokštas, akmenimis grįsta aikštė – tai XX amžiaus dvasia alsuojantis technikos istorijos paminklas. Muziejuje eksponuojamas senovinis garvežys, signalinės ryšio priemonės, įspūdingos, visą grupę lankytojų pasverti galinčios svarstyklės, galima pasivažinėti rankine drezina ar geležinkelio triratuku.

Šokolado muziejus (Šiauliai)

Seno saldainių fabriko pastate įsikūrusiame muziejuje galima susipažinti su tūkstantmečius skaičiuojančia šokolado istorija – nuo majų ir actekų šokolado gamybos paslapčių iki pirmųjų Lietuvos šokoladų fabrikų. Galėsite ne tik stebėti saldainių gamybos procesą, bet ir patys tapti šokolado meistrais – muziejuje veikia dirbtuvės, kuriose kiekvienas lankytojas gali sukurti savo skanėstą!

Šokolado muziejus

Tado Ivanausko zoologijos muziejus (Kaunas)

Net 6000 kv. m užimanti muziejaus ekspozicija išsamiai pristato gyvūnijos pasaulį nuo primityviausių iki sudėtingiausių organizmų. Muziejaus salėse – daugiau kaip 14 000 eksponatų! Vabzdžiai, paukščiai, žuvys, ropliai... Galėsite išvysti gausią gyvūnijos įvairovę, interaktyvūs sprendimai skatins virtualiai keliauti, patirti gyvąją gamtą, išgirsti paukščių balsus. Norintiesiems leistis į gilesnę pažintį muziejus siūlo ir specialias edukacines programas.

AJ Šokolado skulptūrų muziejus (Trakai)

Šokoladinėje, įsikūrusioje Trakuose, atidaryta šokoladinių figūrų paroda su realaus dydžio šokoladiniu jaguaru, piratu, indėnais ir kt. Tikrai nėra tinkamesnio metų laiko už žiemą su šeima pasiklausyti „šokoladinės“ pasakos.