Vokietijos verslo dienraštis „Handelsblatt“ pirmadienį pranešė, kad „BaFin“, Vokietijos finansų reguliuotoja, nustatė daug „neatitikimų“ Berlyne įsikūrusiame N26, o jie susiję su darbuotojais ir inžineriniais sprendimais.

Tokie startuoliai pastaraisiais metais pritraukė daug kapitalo, o N26 ir „Revolut“ vertė yra per 1 mlrd. JAV dolerių. Į startuolių augimą daug investuojama. Paleistas 2013 metais N26 greitai plėtėsi Europoje ir dabar turi daugiau negu 2,5 mln. klientų.

Remiantis „Handelsblatt“, „BaFin“ kritika nukreipta į faktą, kad procesai ir darbuotojų lygiai N26 neatitinka augimo.

Pasak „Handelsblatt“, „BaFin“ po specialaus audito liepė bankui įgyvendinti pokyčius. N26 atstovas spaudai detalių nekomentavo.

„N26, kaip ir visi kiti licencijas turintys bankai, yra reguliuojamas nepriklausomų vidaus ir išorės auditų, įskaitant tokias reguliavimo struktūras kaip „BaFin“, Vokietijos finansų valdžia“, – teigė atstovas spaudai.

„Visi nurodymai yra greitai peržiūrimi, įgyvendinami ir koordinuojami su „BaFin“. Mes visada stengiamės atitikti visus reikalavimus ir kaip įmanoma sparčiau įgyvendinti priemones“, – pridūrė jis.

Atstovas spaudai teigė, kad Jungtinės Karalystės vartotojai nebus paveikti pokyčių.

„BaFin“ naujienos paskelbtos po pranešimų apie užklausas „Revolut“, Jungtinės Karalystės N26 konkurentei. Kaip teigia leidinys, N26 ir „Revolut“ atvejai atspindi technologinių investuotojų į reguliuojamas finansų paslaugas situaciją. Tiesa, reikia pažymėti, kad pateikus įprastines užklausas „Revolut“ atveju tyrimas nebuvo pradėtas ir jokie kaltinimai nebuvo teikiami.

„Handelsblatt“ ne vienintelis kursto nerimą dėl N26. Vartotojai taip pat skundžiasi. Žmonės sako, kad yra atkertami nuo savo paskyrų.

„Mes didiname vartotojų paslaugų darbuotojų skaičių, kuris vien praėjusiais metais patrigubėjo, ir tęsime visų departamentų augimą, kad kuo geriau aptarnautume savo klientus“, – pažymėjo N26 atstovas spaudai.

„Dėl savo vartojimo paslaugų plėtros per pastaruosius šešis mėnesius mes dabar galime padėti savo klientams vidutiniškai per mažiau negu 30 sekundžių. Vien ketvirtadienį mes padėjome daugiau negu 400 žmonių ir todėl galime užtikrinti didžiulį paslaugų prieinamumą“, – pridūrė jis.

Vokietijos internetinis bankas N26, veiklą Lietuvoje pristabdęs šių metų pradžioje, artimiausiu metu vėl planuoja teikti paslaugas mūsų šalyje ir papildys čia veikiančių vadinamųjų neobankų sąrašą, rašo „Verslo žinios“.

Bankas vartotojus Europoje vilioja galimybe gauti mokėjimo kortelę ir banko sąskaitą su vokišku IBAN kodu. Be to, šiame banke laikomoms iki 100 tūkst. eurų lėšoms galioja vokiška indėlių apsauga. N26 klientai taip pat gali išsigryninti pinigus iš bet kurio bankomato.

ELTA primena, kad Vokietijos interneto bankas N26 pranešė sulaukęs 300 mln. dolerių finansavimo, leisiančio įmonei pradėti veiklą Jungtinėse Valstijose. Bendra N26 vertė išaugo iki 2,7 mlrd. dolerių.

N26 pranešime atskleidė, kad didžioji lėšų dalis buvo investuota JAV investuotojo „Venture Partners“ ir Singapūro nepriklausomo turto fondo GIC.

„Tai rodo, kad Amerikos ir Azijos investuotojai pasitiki Europos startuoliu ir jo gebėjimu veiklą vykdyti visame pasaulyje“, – teigė vienas investicinio fondo Berlyne įkūrėjų Davidas Rosskampas.

Tuo metu investuotojas Hendrikas Brandisas „Handelsblatt“ teigė, kad šis finansavimo sandoris yra „tikras apdovanojimas Vokietijos ir visos Europos fintech sektoriui“.

„Surinkę tiek lėšų esame tokio paties lygio kaip Jungtinės Valstijos“, – pridūrė H. Brandisas.

N26 leidžia savo klientams atidaryti sąskaitą banke vos per kelias minutes pasinaudojant kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu. Kaip ir kitos panašios fintech bendrovės, N26 atsisveikino su tradiciniais bankų skyriais ir būtent dėl to gali pasiūlyti klientams mažesnius paslaugų mokesčius.

N26 iki šiol pritraukė 2,3 mln. klientų 24-iose Europos šalyse. Pats bankas tikina siekiantis tapti „pirmuoju pasauliniu mobiliuoju banku“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)