Šįkart dalinamės prieš keletą metų DELFI velykinių receptų konkurso nugalėtoja tapusios Ramintos B. receptu, kuris ir ant šiųmetinio stalo atrodys originaliai.
Kaip žada Raminta – Velykoms šie sausainiai tinka tiesiog idealiai!
Sausainiams reikės:
100 g sviesto
6 šaukštų cukraus
1 kiaušinio
1 v.š. pieno
250 g miltų
Glazūrai reikės:
180 g cukraus pudros
3 v. š. citrinų sulčių konservuotų persikų ar abrikosų puselių
Kaip gaminti:
1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną.
2. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
3. Iškočiokite 5 mm storio lakštą.
4. Išspauskite didesnius skritulius, nei jūsų turimi vaisiai.
5. Skritulius dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
6. Abrikosus ar persikus nusausinkite popierine servetėle.
7. Glazūrai sumaišykite produktus.
Skanaus!