Šįkart dalinamės prieš keletą metų DELFI velykinių receptų konkurso nugalėtoja tapusios Ramintos B. receptu, kuris ir ant šiųmetinio stalo atrodys originaliai.

Kaip žada Raminta – Velykoms šie sausainiai tinka tiesiog idealiai!

Sausainiams reikės:

100 g sviesto
6 šaukštų cukraus
1 kiaušinio
1 v.š. pieno
250 g miltų

Glazūrai reikės:

180 g cukraus pudros
3 v. š. citrinų sulčių konservuotų persikų ar abrikosų puselių

Kaip gaminti:

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną.

2. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

3. Iškočiokite 5 mm storio lakštą.

4. Išspauskite didesnius skritulius, nei jūsų turimi vaisiai.

5. Skritulius dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

6. Abrikosus ar persikus nusausinkite popierine servetėle.

7. Glazūrai sumaišykite produktus.

8. Atvėsintus sausainius aptepkite paruošta glazūra. Viršuje dėkite vaisiaus puselę, palaukite, kol glazūra sustings.
Sausainiai "Kepti kiaušiniai"

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)