Vieno iš pusbrolių Bieliauskų trumpas pokalbis su advokate baigėsi plačia šypsena. Skubama užsidengti veidą tik išvydus kamerą. Trumpos pertraukos metu įtariamieji vienas po kito pasiprašė į tualetą. Kaltinamųjų laukė dar vienas ilgas klausimas liudytojų parodymų.

Byla nagrinėjama trečius metus, apklausti visi liudytojai. Iš įtariamųjų parodymus davė tik vienas. Laisvėje nuosprendžio palikti laukti dar du šios bylos dalyviai – marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainiškis Tomas Zagurskas. Jie kaltinami neteisėtu šaunamųjų ginklų disponavimu.

Vienas iš jų – ir ginkluotu plėšimu. A. Stankevičius, gyvenantis Marijampolėje, kaip buvo sutarta, turėjo parduoti pavogtą plungiškės Ievos draugo „Audi“.

Byla pradėta nagrinėti dar 2017 m., kada bus baigta, nėra aišku. Nukentėjusiųjų advokatas nemano, kad procesas užsitęsė išskirtinai ilgai.

„Viskas vyksta pagal procedūras, ir daugiau kažką pakomentuoti būtų sudėtinga“, – televizijai sakė Marius Liatukas.

Byloje fiksuojama, kad nusikaltėliai iš anksto neplanavo užpulti būtent I. Strazdauskaitę. Pirmiausia, jie atkreipė dėmesį į 40 tūkst. eurų rinkoje vertinamą brangų merginos vairuojamą automobilį, kuriuo ji važiavo viena.

Netoli Elektrėnų buvo imituotas eismo įvykis. Ievai išlipus Bieliauskai sugrūdo merginą į jos pačios automobilio bagažinę. Jonavos rajone, prie Žeimių, miške, mergina buvo žiauriai nužudyta.

Byloje fiksuojama, kad iš pradžių nusikaltėliai ketino paleisti merginą, bet jai pagrasinus, kad skųs policijai, jie nuomonę pakeitė.