Tada, kai reikia staigiai sugerti išsiliejusį vandenį, nubraukti nuo stalo trupinius arba prieš plaunant prašluostyti riebaluotą lėkštę, popierinį rankšluostį galite naudoti drąsiai. Tačiau yra daiktų, kuriuos jis neišvengiamai sugadins. Portale „FurnishHome“ paminėta, kokiais atvejais geriau nesigriebti šios iš pažiūros ypač universalios priemonės.

Paprasti ir apsaugą nuo salės teikiantys akiniai

Popieriniai rankšluosčiai gali subraižyti ir didinamuosius, ir paprastus stiklus. Dėl reljefinio paviršiaus jie ypač efektyviai sugeria drėgmę, tačiau akinius gali nepataisomai sugadinti.

Dulkėti mediniai baldai

Turimi omeny natūralaus medžio baldai, o ne tokie, kurie pagaminti iš smulkinių (pvz., drožlių) arba vidutinio tankio plaušo plokščių. Medinių baldų paviršius yra poringas, todėl popieriniais rankšluosčiais (nei sausais, nei drėgnais) jo valyti negalima. Dalykas tas, kad popieriaus plaušeliai gali užkimšti baldų „poras“.

Įrenginiai (nešiojamieji kompiuteriai, planšetės, išmanieji telefonai)

Įrenginių popieriniais rankšluosčiais geriau nevalyti, nesvarbu, ar naudosite dar kokią nors specialią priemonę, ar ne. Pirmiausia, rizikuojate subraižyti ekraną. Antra, po mygtukais neišvengiamai ims kauptis mikroskopiniai popierinio rankšluosčio plaušeliai.

Kilimas, ant kurio išsiliejo vynas, limonadas ar pan.

Jei ką paliejote ant kilimo (nebent tai būtų vanduo), nė nebandykite sugerti dėmės popieriniu rankšluosčiu. Taip darydami tik padėtumėte skysčiui kuo labiau įsigerti. Įvykus tokios tipo tekstilės sąlyčiui su popieriumi, tarp šių tekstūrų atsidūręs skystis ims gertis į abu paviršius, ne tik į rankšluostį.

Juodos spalvos drabužiai

Ant tamsios spalvos audeklo neišvengiamai liks popieriaus plaušelių ir jie tikrai matysis. Užvis blogiausia tai, kad tie plaušeliai net neišsiplaus. Todėl nei juodos palaidinės, nei kelnių, nei džinsų popieriniu rankšluosčiu, šiukštu, nevalykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)