Jaunųjų gydytojų asociacijos pasidalintame vaizdo įraše slaugytojos drąsiai dalinasi savo darbo džiaugsmais bei skausmais.

„Priėmime dirbu nuo labai seniai. Man patinka netikėtumai. Man patinka padėti žmonėms, kai jie pakliūna į tikrai sudėtingas situacijas. Šiame darbe aš save realizuoju. Aš nesijaučiu, kad kažko gyvenime nepadarau. Aš jaučiu, kad padarau kažką gero. Jaučiu tai ypatingai po sunkių budėjimų, kai atrodo, kad išeini ir prakeiki savo darbą. Bet aš jaučiu, kad padariau viską, ką galėjau“, – teigia slaugytoja dirbanti Vilma.

„Kažkada sakiau – gyvenime neisiu į dirbti į priėmimą. Sunkiausia būna, kai tu negali padėti pacientui, supranti, kad nieko nebegali padaryti. Kitą kartą ranką paglostai, nori ir apkabinti... gal šie momentai labiausiai motyvuoja ir netgi jauti tokį gerą jausmą. Mąstau, kad reiktų baigti „išmaniąsiųjų“ slaugytojų mokymus. Norėčiau pabandyti dirbti kaip pirmų metų rezidentas. Tai mano svajonė“, – sako Asta.

Slaugytoja Simona pasidalina, kad ją buvo įspėję, jog slaugytojos darbas – sunkus. Tačiau medikė šiandien drąsiai teigia, kad yra tokia pati svarbi kaip ir gydytojas.

Anot slaugytojos Elenos, žmonės kartais nesuvokia, kad slaugytojai kartu su medikais dirba kaip komanda.

Kita sudėtinga slaugytojų darbo pusė, anot Elenos, nuspręsti, kiek reikia atsiverti, giliai įsidėti į širdį tai, kas įvyko, o kiek dirbant tokį darbą – uždaryti duris ir pamiršti.

Slaugytojos neslepia, kad nori dirbti Lietuvoje. „Praeis kažkiek laiko ir vis tiek pagalvosi apie Lietuvą. Kad ir kaip buvo smagu užsienyje, bet norėsi būti čia senatvėje“, – tikina Simona.

Elena antrina sakydama, kad kiek duosi žmonėms, tiek liks ir tavo Tėvynei. „Tu esi tas pokytis. Jeigu nori save atiduoti žmonėms, nori būti tas pokytis, tai ir būk. Bet viskas prasideda nuo čia, tavo galvoje, nes taip iki skausmo myli Lietuvą“, – sako ji.

Slaugytoja Elena antrina sakydama, kad kiek duosi žmonėms, tiek liks ir tavo Tėvynei. „Tu esi tas pokytis. Jeigu nori save atiduoti žmonėms, nori būti tas pokytis, tai ir būk. Bet viskas prasideda nuo čia, tavo galvoje, nes taip iki skausmo myli Lietuvą“, – sako ji.

DELFI primena, kad jau antrus metus iš eilės vyksta konkursas „Tautos gydytojas“. Šiuo konkursu siūlome galimybę atsidėkoti medikams, kurie kasdien Lietuvos gyventojus slaugo, prižiūri ir rūpinasi jų sveikata.

Daugiau apie projektą:

DELFI skaitytojai savo mylimus medikus galės pristatyti 6 nominacijoms:

Šeimos gydytojas (-a) – tai pirmasis gydytojas, kuriam gyventojai patiki savo sveikatos problemas.

Gydytojas (-a) specialistas (-ė) – tai specializuotą sveikatos priežiūros paslaugą teikiantis gydytojas: kardiologas, otorinolaringologas, neurologas, pulmonologas, dermatovenerologas, ortopedas traumatologas, chirurgas, akušeris-ginekologas, oftalmologas, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojai ir kt.

Vaikų gydytojas (-a) – tai vaikų ligas gydantys gydytojai.

Greitosios medicinos pagalbos medikas (-ė) – medikas (gydytojas, slaugytojas ar paramedikas), dirbantis greitosios medicinos pagalbos ekipaže.

Slaugytojas (-a) – tai šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto padėjėjas, atliekantis daug atsakingo ir svarbaus darbo.

Gydymo įstaiga – tai privačios ir viešosios gydymo įstaigos, kuriose gydomi pacientai.

Už „Tautos gydytoją” galima balsuoti spaudžiant balsavimo mygtuką. Balsų kiekis yra ribojamas. Iš vieno IP adreso leidžiama balsuoti vieną kartą per parą. Nustačius sukčiavimo atvejį, pasiliekama teisė pašalinti dalyvį be perspėjimo.

Konkurse dalyvauja visi medikai, kuriuos pasiūlo DELFI skaitytojai, užpildydami anketą. Kandidatą būtina priskirti vienai iš 6 nominacijų, galima įkelti mediko nuotrauką, pateikti trumpą aprašą apie jo veiklą, patirtį ir kodėl jis nusipelno „Tautos gydytojo” titulo. Anketoje svarbu užpildyti visus privalomus laukus ir gauti registracijos patvirtinimą. Viešai bus matomos tik patvirtintos nominacijos.

Apie įdomiausiai pristatomus, atsidavusius medikus ir jų veiklą bus rengiamos publikacijos, kurios pasirodys DELFI portale.

Visų medikų kandidatūros bus matomos DELFI specialioje platformoje – konkurso puslapyje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)