„Gimtadienį jau paminėjome. Nupirkau tortuką, dovanėlę ir balioną. Žinote, tai juk pirmas jos gimtadienis, sunku kažką kitko ar ypatingo sugalvoti, nes ji dar labai mažytė. Didesnius gimtadienius rengsime tada, kai ji paaugs“, – DELFI pasakojo dukros mama.

Nors santykiai tarp Birutės ir jos dukros tėvo P. Gražulio kiek atslūgo, politikas savo atžalos dar nespėjo pasveikinti. Tiesa, dėl to moteris nė kiek neišgyvena.

Petras Gražulis ir Birutė Navickaitė TV3 laidoje „Prieš Srovę“

„Jis sakė, kad apsilankys. Žinote, žmogus gal užimtas ir dabar paprasčiausiai negalėjo. Nesureikšminu to, viskas gerai, dabar jis, matyt, neturi laiko“, – tikino pašnekovė.

Mieliau Birutė kalba apie tai, kaip puikiai auga jos dukrelė. Kaip gana įprasta tokio amžiaus vaikams, vienerių metukų mažylė jau vaikšto ir mamą džiugina vis turtingesniu žodynu.

„Dukra jau vaikšto, šiek tiek kalba, gali pasakyti „mama“. Ji labai linksma, rami ir gera mergaitė. Net sunku apibūdinti, koks ji yra geras vaikas“, – džiaugėsi ji.

„Už poros savaičių ji jau eis į darželį, tuomet ir man bus lengviau visur suspėti. Artėja vasara, kai man reikės daugiau dirbti, tai darželis taps tikru išsigelbėjimu. Laukiame darželio kaip išganymo“, – pridūrė mergaitės mama.

Palangoje gyvenanti Birutė verčiasi rūkytos žuvies prekyba, todėl šiltasis sezonas jai yra tikras darbymetis.

„Vos tik ji gimė, aš grįžau į darbus. Buvo praėjęs vienas ar pusantro mėnesio po gimdymo. Jau taip esame pripratusios – aš į darbus, o dukrytę kažkas prižiūri. Žinoma, pirmąją vasarą visa tai buvo labai sudėtinga, kartais net su ašaromis akyse sėdėdavau, nes labai pasiilgdavau vaikelio. Dar prisidėjo visi tie neypatingai malonūs skandalai. Bet viskas praėjo. Dabar viskas jau praeityje. Džiaugiuosi, kad turiu sveiką mergaitę“, – DELFI kalbėjo moteris.

Tiesa, šiemet vasaros darbams Birutei pasiruošti jau bus daug lengviau. Ir ne tik dėl atsiradusio darželio, bet ir dėl įgytos praktikos.

„Šiais metais pasiruošimas vasarai yra žymiai lengvesnis ir ramesnis, lyginant su tuo, kas buvo pernai. Dabar viskas ramiau dėliojasi, o pernai viskas buvo nauja, nežinojau, kaip elgtis, nes vos gimus vaikeliui turėjau keliauti į darbą. Buvo etapų, kai galvojau, kad išeisiu iš proto. Nepaisant to, džiaugiuosi, kad viskas jau praeityje ir dabar viskas klostosi tik geriau“, – šypteli pašnekovė.

Paklausta, ar šie vieneri metai jai prabėgo greitai, Birutė kiek susimąsto, tačiau galiausiai taria, kad laiko tėkmę jai geriausiai padeda pamatyti auganti dukra.

„Buvo momentų, kai laikas, atrodo, stovėjo vietoje, tačiau bendrai pažvelgus, supranti, kad laikas prabėgo išties labai greitai. Pasižiūri į mergaitę ir sunku suvokti, kad pernai ji buvo visai mažytė, ką tik gimus, o dabar ji jau savarankiškai stojasi ant kojyčių – tikra panelė išaugo per metus laiko“, – neatsidžiaugia P. Gražulio dukros mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)