Dėl prasto oro atšaukus vieną varžybų dieną, pagrindiniame etape buvo iškart kovojama dėl vietos ketvirtfinalyje.

D grupėje Lietuvos tinklininkės po atkaklios kovos 1-2 (15:11, 6:15, 13:15) pralaimėjo slovakėms Silviai Poszmikovai, Janai Rusnakovai, Ivonai Brondosovai bei Michaelai Stammovai. Vėliau mūsiškės 2-1 (15:13, 12:15, 15:8) įveikė itales Federicą Tonon, Cristianą Parenzan, Martiną Tagliapietrą bei Tanią Ferrazzo.

Kitame susitikime Italijos komanda 2-0 nugalėjo slovakes, todėl visos trys ekipos grupėje turėjo po vieną pergalę ir vieną nesėkmę. Setų santykis geriausias buvo italių, o prasčiausias – slovakių, tačiau pagal šių varžybų taisykles, pozicijas grupėje lėmė ne setų, o pelnytų/praleistų taškų santykis, o jis, deja, prasčiausias buvo lietuvių. Dėl to mūsiškės į ketvirtfinalį neprasibrovė.

Moterų varžybose triumfavo rusės Olga Motrich, Anna Romašova, Olga Kožadei ir Olga Filina, o vyrų – amerikiečiai Maddisonas McKibbinas, Riley McKibbinas bei Troy'us Fieldas.

Vilniaus SK „Auksma“ klubo atstovės S. Bekiš-Šturo, B. Aleknavičiūtė ir L. Frelik pirmą kartą rengiamo pasaulio sniego tinklinio turo pirmajame etape Austrijoje užėmė penktąją vietą.

Kitas pasaulio sniego tinklinio turas planuojamas rugpjūčio mėnesį Argentinoje.

Sniego tinkliniui pretenduojant tapti žiemos olimpine sporto šaka, visame pasaulyje šiame sportui skiriamas didelis dėmesys.

Lietuvos sportininkėms šis sezono buvo sėkmingas. Šių metų Europos sniego tinklinio ture Maskvoje (Rusija) bronzos medalius iškovojo Rugilė Grudzinskaitė, Gerda Grudzinskaitė ir Daiva Anuškevičiūtė, o kitame Europos turo etape Gruzijoje bronza pasidabino Birutė Aleknavičiūtė, Svetlana Bekiš-Šturo ir Vlada Oganauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)