„Visa“ įsigyja ne tik Lietuvoje registruotą, bet ir visą „Earthport“ įmonių grupę, kuri valdo atsiskaitymų sistemą, teikiančią paslaugas bankams, nebankinėms finansų grupėms, elektroninėms prekybos įmonėms bei didelėms įmonėms visame pasaulyje. Šis pokytis, tikimasi, turėtų dar labiau sustiprinti šalies finansinių technologijų (fintech) sektorių, teigiama pranešime.

„Visa“ atėjimas į Lietuvą dar kartą paliudija, kad Lietuvos strategija kurti fintech centrą veikia sėkmingai. Tokio dydžio įmonių kaip „Visa“ atėjimas į šalies rinką paskatins ir kitus panašaus mastelio investuotojus svarstyti galimybes steigtis Lietuvoje. Sandorio naudą turėtų pajusti ir šalies gyventojai, nes Lietuvoje turėtų didėti kokybiškų mokėjimo paslaugų pasiūla“, – sakė advokatų kontoros „Ellex Valiunas“, padėjusios „Visai“ gauti Lietuvos banko leidimą netiesiogiai įsigyti bendrovę Lietuvoje, partnerė, finansų praktikos vadovė Ieva Dosinaitė.

Teisininkės teigimu, Lietuvoje galiojantys reikalavimai, susiję su investuotojų reputacija ir patikimumu, kur kas griežtesni nei daugelyje kitų ES valstybių, todėl investuotojams patekti į Lietuvą nėra paprasta. Vis dėlto, anot jos, tai užtikrina didesnį mūsų finansų sistemos stabilumą bei nacionalinį saugumą.

„Tačiau tam tikrais atvejais, kai taikomi itin formalūs reikalavimai, neatsižvelgiant į bendrą kontekstą ar reglamentavimo tikslus, potencialūs investuotojai gali pasirinkti kitą ES valstybę, pavyzdžiui, Airiją ar Liuksemburgą“, – pabrėžė I. Dosinaitė.

Vienintelis Lietuvoje registruotos bendrovės „Earthport Payment Services“ akcininkas yra Jungtinėje Karalystėje licencijuota mokėjimo įstaiga „Earthport PLC“, kuri pernai buvo pripažinta viena iš „Fintech Power 50“ įmonių. Įmonės patrauklumą liudija ir tai, kad dėl jos įsigijimo varžėsi dvi didžiausios mokėjimo sektoriaus bendrovės: „Visa“ ir „Mastercard“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją