Nuo ateinančio sezono Eurolygoje rungtyniaus dviem komandomis daugiau – nebe 16, o 18 ekipų.

Automatiškai ilgėja ir turnyro trukmė – Eurolyga pranešė, kad ateinančio sezono pirmo turo rungtynės vyks spalio 3-4 dienomis.

Palyginimui, pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žaidė spalio 12 d.

Šis pakeitimas reiškia, kad Eurolygos turnyras prasidės prabėgus vos dviem su puse savaitės po Kinijoje vyksiančio pasaulio krepšinio čempionato finalo, kuris Pekine įvyks rugsėjo 15 d.

Reguliarusis sezonas taip pat baigsis savaite vėliau, nei šiais metais. Paskutiniojo – 34 turo rungtynės numatytos kitų metų balandžio 9-10 dienomis.

Šį sezoną paskutinis turas vyko balandžio 4-5 dienomis.

Atkrintamosios varžybos vyks 2020-ųjų balandžio 21 – gegužės 6 dienomis, o finalo ketvertas gegužės 21-24 dienomis.

Patvirtinta, kad ateinantį sezoną Eurolygoje bus nebe 5, o 7 dvigubos savaitės. T.y. po dvejas Eurolygos rungtynes per savaitę „Žalgiris“ žais 7 kartus sezone.

Pažymėtina, kad vienos iš šių dvigubų savaičių metu kiekviena iš komandų abejas rungtynes žais namie, o dar vienos – abejas rungtynes išvykoje. Dar 5 dvigubos savaitės vyks tokiu pačiu principu, kaip vyko iki šiol – vienas rungtynes komanda žais namuose, o kitas – išvykoje.

Primename, kad nuolatinius bilietus į Eurolygą nuo kito sezono gaus Miuncheno „Bayern ir Vilerbano ASVEL. Taip pat turnyre žais šios ilgalaikes sutartis turinčios komandos: Kauno „Žalgiris“, Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Olimpia Armani“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Maskvos CSKA.

Dar penki kelialapiai bus išdalinti pagal sportinį principą – dėl vieno iš jų jau šią savaitę Europos taurės finale pradės grumtis Berlyno ALBA ir Valensijos „Basket“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)