Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,29 JAV dolerio, arba 0,41 proc., iki 70,63 JAV dolerio už barelį.

O gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,28 JAV dolerio, arba 0,44 proc., iki 63,36 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ pabrango 0,94 JAV dolerio, arba 1,35 proc., o WTI – 0,98 JAV dolerio, arba 1,58 procento.

„Brent“ kaina perkopė psichologiškai svarbią 70 JAV dolerių už barelį ribą ir pasiekė aukščiausią nuo 2018 metų lapkričio pradžios lygį. Per praėjusią savaitę šios rūšies nafta pabrango 4,1 procento.

O WTI kaina per praėjusią savaitę pakilo maždaug 4,9 proc. ir prieaugiu užbaigė penktą savaitę iš eilės.

Nuo metų pradžios „Brent“ pabrango 30,7 proc., o WTI – maždaug 39 procentais.

„Tam prireikė kažkiek laiko, tačiau „Brent“ pagaliau perkopė 70 JAV dolerių už barelį lygį ir, jeigu naftos gavyba JAV kitą savaitę nepradės vėl didėti, WTI kainos kilimo laikotarpis, skaičiuojant savaitėmis, gali būti ilgiausias nuo 2017 metų lapkričio“, – prognozuoja valiutos prekybos bendrovės „Oanda“ analitikas Edas Moya.

Nafta praėjusią savaitę pabrango dėl „drausmingo Saudo Arabijos įsipareigojimų dėl gavybos mažinimo laikymosi, sankcijų Irano ir Venesuelos eksportui, taip pat dėl paklausos, kuri atrodo nestabili“, – pareiškė finansinių paslaugų bendrovės „Jefferies“ analitikas Jasonas Gammelis.

Jis taip pat pažymėjo, jog „bendros JAV komercinės naftos atsargos per pastarąsias dešimt savaičių sumažėjo 38 mln. barelių ir tai yra geras ženklas, kad Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalių atsargos taip pat mažėja“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)