Prezidentinė Teisingumo ir plėtros partija (AKP) ketina tokį reikalavimą pateikti sekmadienį, sakė jos vicepirmininkas Ali Ihsanas Yavuzas. Šiuo metu balsai jau perskaičiuojami keliuose iš 39 Stambulo rajonų.

Šeštadienį vienas partijos atstovas sakė, kad AKP pripažins perskaičiuotus vietos rinkimų rezultatus Ankaroje ir Stambule, nesvarbu, kokia partija bus paskelbta laimėtoja.

Per praėjusį sekmadienį vykusius rinkimuose AKP užsitikrino daugumą balsu šalies mastu, tačiau valdančioji partija pralaimėjo Ankaroje ir nedidele persvara prarado Stambulo kontrolę. Tokie rezultatai yra laikomi vienu didžiausių pralaimėjimų partijai, kurie yra valdžioji jau bene 15 metų.

Rinkimų prievaizdai šiuo metu perskaičiuoja balsus daugelyje Ankaros ir Stambulo rajonų. Negalutiniai duomenys rodo, kad Stambule Turkijos opozicijos kandidatas Ekremas Imamoglu nedidele persvara pirmauja prieš savo konkurentą ekspremjerą Binali Yildirimą.

Netekti Stambulpo kontrolės būtų didelis smūgis R. T. Erdoganui, kuris pradėjo savo politinę karjerą kaip šio miesto meras, o vėliau tapo premjeru ir prezidentu.