„Tai paroda apie tapsmą. Kuo gyvūnai ir kitos gyvybės formos tapo mūsų gyvenime, kuo jiems tampame mes? Kas išliks ir kas lems ateitį? Santykis su kitomis gyvybės formomis bei žmonių sukurtu dirbtiniu intelektu labai daug pasako apie mus, žmones, todėl kviečiame pažinti save iš naujo ir tai patirti būtent MO muziejuje“, – parodą pristato MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Iš viso parodoje eksponuojama 170 darbų, apimančių laikotarpį nuo XX a. 7-ojo deš. iki šių dienų ir naudojančių įvairias raiškos priemones – nuo tradicinių dailės rūšių ir fotografijos iki post-skaitmeninių erdvės ir vaizdo instaliacijų. Paroda suskirstyta į devynias temas, pasakojančias atskiras istorijas ir keliančias klausimus.

Lankytojai parodoje greta Lietuvos dailės klasikų – Š. Saukos, V. Kisarausko, V. Antanavičiaus, M. Navako, R. Rakausko – išvys jaunus Lietuvos menininkus: E. Škarnulytę, duetą Pakui Hardware. Specialiai šiai parodai MO kolekcija buvo papildyta ir naujais kūriniais.

Parodos atidarymo savaitgalį, balandžio 6-7 dienomis, MO muziejuje vyks įvairūs šiai progai skirti renginiai: dr. Urtė Neniškytė skaitys paskaitą apie smegenų ir kompiuterio sąsają, doc. dr. Rūta Sargautytė – paskaitą „Žmonės ir gyvūnai: kaip suprantame vieni kitus?“, ekskursijas po parodą ves jos kuratorės dr. Erika Grigoravičienė ir Ugnė Paberžytė, vyks susitikimai su autoriais Valentinu Antanavičiumi, Jolanta Kyzikaite, Neringa Černiauskaite, Ugniumi Gelguda, Aleksandru Macijausku, Stasiu Eidrigevičiumi, taip pat vyks NYLA diskusija: „O kam reikalingas žmogus?“, Low Air Vilniaus miesto šokio teatro pasirodymas, Dominyko Vaitiekūno alter ego Vitalijaus Špokaičio muzikinis stand-up’as, Junior A koncertas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų judesio ir gyvo garso spektaklis, dr. Natalijos Arlauskaitės paskaita „Liūtai, bokseriai ir kiti Vilniaus gyventojai” ir filmo „Laikas eina per miestą” (rež. Almantas Grikevičius) peržiūra, filmo apie tapytoją Nomedą Saukienę „Iš kur tas švytėjimas“ (rež. Agnė Marcinkevičiūtė) peržiūra, dokumentinio filmo apie Kauno veterinarijos kliniką „Jautrumo kaip duonos“ (rež. Edmundas Zubavičius) peržiūra.

Visą renginių programą rasite čia, o DELFI TV reportaže galite pasižvalgyti po šią parodą dar prieš jos atidarymą ir daugiau apie ją išgirsti iš MO muziejaus direktorės Mildos Ivanauskienės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)