Tarptautinę saugaus eismo dieną Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) kviečia visas į ir iš Klaipėdos vykstančias krovinines transporto priemones ir autobusus nuo 15 val. užsukti į LTSA postą (Vilniaus pl. 10, Dirvupių k., Klaipėdos r.).

Bus galima pasitikrinti transporto priemonių techninę būklę, pasikonsultuoti apie darbo ir poilsio režimo apskaitą, kokią įtaką eismo saugai daro techniškai netvarkinga transporto priemonė, darbo ir poilsio režimo nesilaikymas, leidžiamus techninius parametrus viršijanti transporto priemonė.

„Su krovininėmis transporto priemonėmis įvykstantys eismo įvykiai dažniausiai baigiasi tragiškai arba su labai skaudžiomis pasekmėmis. Siekdami užbėgti už akių skaudiems eismo įvykiams ir keldami eismo dalyvių saugos kultūrą, visų krovininių transporto priemonių vairuotojus užsukti į LTSA postą. Aptikus techninės būklės trūkumų ar nustačius leistino svorio viršijimą, netaikysime poveikio priemonių, tik vairuotojui nurodysime trūkumus, kuriuos reikia pašalinti, kad būtų galima saugiai tęsti kelionę“, – Saugaus eismo dieną keliauti saugiai skatina Lietuvos transporto administracijos direktorius Genius Lukošius.

Nuo metų pradžios išsiaiškinus 37 eismo įvykių priežastis pateiktos 32 rekomendacijos eismo saugai gerinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)