Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,12 JAV dolerio, arba 0,17 proc., iki 69,28 JAV dolerio už barelį.

O gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,06 JAV dolerio, arba 0,1 proc., iki 62,16 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 0,09 JAV dolerio, arba 0,13 proc., o WTI atpigo 0,36 JAV dolerio, arba 0,58 procento.

Naftos gavyba Venesueloje kovą sumažėjo iki 890 tūkst. barelių per dieną ir tai didžiąja dalimi lėmė elektros energijos tiekimo sutrikimai, pranešė agentūra „Bloomberg“, remdamasi ekspertų apklausa ir naftos gabenimo tanklaiviais duomenimis.

„Krizė Venesueloje ir naujų JAV sankcijų Iranui tikimybė pakėlė naftos kainas, – pažymėjo finansų maklerio bendrovės „Samsung Futures“ žaliavų rinkų analitikas Kimas Kwangrae (Kimas Kvangrė). – Teigiamą poveikį daro ir tikimybė, kad bus pasiektas prekybos susitarimas [tarp JAV ir Kinijos].“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas ir Pekinas derybas tikisi užbaigti per kitas keturias savaites.

Derybų dalyviai anksčiau planavo jau šią savaitę pasiekti galutinį susitarimą ir iki balandžio pabaigos surengti Kinijos ir JAV prezidentų susitikimą, kuriame susitarimas būtų pasirašytas.

Tačiau tam tikri ginčytini klausimai vis dar nėra išspręsti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)