Parodos dalyviai džiaugėsi, kad oras šiais metais parodai yra palankus ir didžiausio žmonių srauto laukiama penktadienį bei šeštadienį.

Atvykus į parodą galima buvo pastebėti, kad vyrus iš karto traukia prie technikos, o moteris prie sodo ir daržo gėrybių. Įsibėgėjantis pavasaris yra tinkamiausias metas sodinimui, todėl susidomėjimas lauko prekyvietėse sodinukais ir medeliais nemažas. „Ką pasėsi...“ tradiciškai laikoma pavasarinio sezono, kai jau galima sodinti vaismedžius ir berti sėklas į dirvą, sezono pradžia. Būtent čia suformuojamos tų metų daigų ir sodinukų kainos.

Tuo tarpu uždaruose paviljonuose vyriškoji parodos lankytojų pusė apgulė įrankių stendus. Granulių gaminimo agregatais prekiaujantis vyras tikino, kad dažniausiai stambios įrangos ieškantys pirkėjai apie norimus pirkinius pasidomi iš anksto, o parodos metu turi galimybę gyvai pamatyti prekę bei ją pačiupinėti.

Pasak organizatorių, didžiulėje parodos erdvėje – 15 hektarų plote – visuomenė galės susipažinti su žemės ūkio technika, augalų apsaugos priemonėmis, trąšomis, gyvulininkystės naujovėmis ir naujausiomis technologijomis.

Kaip ir kasmet, parodos lankytojams numatyta gausi šviečiamoji programa: 36 seminarai, forumas ir konferencija. Ekspozicijose parodos lankytojų lauks apie 500 eksponentų: 300 įmonių ir organizacijų, 200 smulkiųjų gamintojų: tautodailininkų, kaimo amatininkų, sodininkų, gėlininkų, maisto produktų prekiautojų.

Parodoje prisistatys 26 užsienio kompanijos iš 8 pasaulio šalių. Nuo šių metų pradžios prisijungusi prie Vytauto Didžiojo universiteto, Žemės ūkio akademija parodos lankytojus sutinka atsinaujinusi, sustiprinusi savo mokslo ir inovacijų sklaidos potencialą. Įvykusius pokyčius Akademija parodos lankytojams pristatys savo stende. Simboliškai ši paroda prasidėjo praėjusį savaitgalį, kai VDU ŽŪA buvo surengta išskirtinių eksponatų autorių apdovanojimo ceremonija.

Pasak Akademijos Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktoriaus Virginijaus Venskutonio, neatsitiktinė tradicija medalius įteikti iš anksto, kad juos pelniusios įmonės galėtų apdovanojimais papuošti savo stendus.


Nugalėtojais pripažinti labiausiai inovatyvumo, aktualumo, ekonomiškumo, tvarumo bei teigiamų atsiliepimų kriterijus atitikę eksponatai. Tarp jų – įmonėje „Laumetris“ pagaminta lietuviška žemės ūkio technika. Medaliais, kuriuos nuo 1999-ųjų kuria skulptorius Marijus Petrauskas, bei diplomais apdovanota ir daugiau įvairių eksponatų.

O bene simboliškiausiu apdovanojimu šiais metais džiaugėsi UAB „Rovaltra“ vadovas Romualdas Trainaitis.

Nuo pat pirmųjų parodų „Ką pasėsi...“ jose dalyvaujantis agroverslininkas teigė gavęs dar vieną medalį kasmet pasipildančiai savo kolekcijai. Parodos „Ką pasėsi... 2019“ apdovanojimų įteikimo ceremonija šiemet simboliškai sutapo su dar vienu reikšmingu įvykiu – mokslo ir verslo bendradarbiavimo klubo „Inno Space“ atidarymu.

Jo steigimo iniciatoriai – VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parkas bei Komunikacijos ir technologijų perdavimo centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)