„Nežinau, per ką aš išgarsėjau. Tada truputėlį yra nuvertinami mano mokytojai, mano darbas, mano kažkokie pasiekimai. Aš prisiklausau įvairiausių tokių replikų, diskusijų, kuriose esu apkalbamas. Per kurį laiką išmoksti užsidėti filtrą, nebematyti, negirdėti, nekreipti dėmesio“, – sako pašnekovas.

„Netiesa, kad vyrai lengviau išgyvena skyrybas, – laidoje teigė Aurimas. – Kartais nueini į barą su draugais, ir paprašai, kad parneštų namo.“

Pramogų pasaulio vakarėliuose Inga ir Aurimas dažnai sulaukdavo apkalbų dėl to, kad Aurimas už Ingą net 11 metų jaunesnis. Dėl to buvo daug skeptikų, netikėjusių, kad pora gyvens ilgai ir laimingai.

Po skyrybų Aurimas nuo žiniasklaidos tarsi atsitvėrė tylos siena, tuo tarpu Inga pasakojo apie skausmą, išgyventą dėl subyrėjusios santuokos. Tačiau Aurimas sako, kad vyrams ne mažiau skauda, nors jie ir pasirenka savo jausmų nedemonstruoti.

Nors jo gyvenimas buvo iš tikrųjų labai intensyvus – skyrybos, nauja šeima, aktoriaus karjera, vadovavimas teatrui, dabar dar ir politika, Aurimas sako neturintis dėl ko gailėtis: „Buvo dienų, kada jos buvo sunkios, buvo iššūkių, bet tikrai nesigailėjau nei vienos savo dienos. Ar skaudžiai išgyvenau skyrybas? Na, pats savaime žodis natūraliai koduoja, kad tai nemalonus dalykas.

Bet kokiu atveju tai nebuvo lengva. Tik vyrai turi kitokius būdus tą išjausti. Kartais padeda koks nors intensyvus darbas. Tu taip pabėgi, užsimiršti. Nėra darbo, susigalvoji galbūt kokią nors veiklą – sportuoti, bėgti, važiuoti dviračiu, nardyti. Kartais būna tiesiog užsidarai, kartais nueini į barą su draugais ir paprašai, kad parneštų namo.

Visko būna, aš esu normalus žmogus ir, ko gero, pagal situaciją pasirenki, kaip čia išsilaižyti ar pabėgti nuo kažkokių sunkumų.
Visi yra žmonės, čia tik raiškos klausimas. Visuomenėje gal priimta, kad vyras privalo išlikti labai stiprus, akmeninis marmuro veidu, ir niekam niekada nesiguosti. Bet čia mitai. Visi jaučia skausmą.“

Aurimas sako, kad jiems su Inga nereikėjo pyktis dėl bendrai užgyvento turto – pora buities daiktų nesidalino. Aurimas susikrovė lagaminus ir išėjęs pradėjo gyvenimą iš naujo.

Aurimą Šiaulių dramos teatro scenoje galima išvysti ir su buvusia, ir su būsima žmona. Vyras patikina, kad su Inga jie bendrauja kolegiškai ir asmeninių praeities nuoskaudų nedemonstruoja.

Galime tik įsivaizduoti, kiek apkalbų Šiauliuose sulaukia žinomi aktoriai: „Aš labai džiaugiuosi, kad apskritai visoje šitoje situacijoje mums pavyksta atsiriboti nuo visų jausmų ir labai atskirti asmeninius gyvenimus, ir darbinius santykius. Mes nesame vienintelis pavyzdys, pilnas pasaulis, pilnos scenos tokių pavyzdžių, kai iš tiesų žmonės gyvenime yra susipykę, nekenčia vienas kito, tačiau scenoje reikia vaidinti bičiulius, draugus, mylimuosius, meilužius, ir paprastai tai pavyksta suderinti.

Kažkaip scena iš tikrųjų yra toks magiškas dalykas, kuris išmeta visą išorinį pasaulį, mes to ir mokomės. Mūsų santykiai su Inga – kolegiški. Aš esu jos vadovas, bet ko gero mes labiau esam scenos partneriai, negu vadovas ir pavaldinys.“

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)