„Šis klausimas yra svarstymų stadijoje, o klausimą sprendžia Baltarusijos ir Rusijos finansų ministerijos“, - V. Karankevičių cituoja Baltarusijos naujienų agentūra BELTA.

Pasak jo, Baltarusijos pusė nusiuntė prašymą rusų kolegoms dėl paskolos grąžinimo termino pratęsimo ir palūkanų normų sumažinimo.

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka sakė, kad po rugsėjo 21 d. derybų su Vladimiru Putinu Sočyje Minskas pasiūlė Maskvai peržvelgti klausimą dėl Astravo AE statybai skirtos paskolos grąžinimo termino pratęsimo.

Baltarusija ir Rusija yra pasirašiusios sutartį dėl 10 mlrd. dolerių paskolos suteikimo. Skaičiuojama, kad paskola padengs 90 proc. AE statybos išlaidų, kurios iš viso sieks maždaug 11 mlrd. dolerių.

ELTA primena, kad Baltarusija kartu su rusų inžinieriais stato AE netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Pirmasis elektrinės energinis blokas, planuojama, pradės veikti šių metų pabaigoje, antrasis - 2020-aisiais.

Premjeras Saulius Skvernelis kovo pradžioje laišku kreipėsi į Baltarusijos ministrą pirmininką Sergejų Rumasą su pasiūlymu apsvarstyti galimybę vietoj Astravo AE plėtoti modernią dujinę elektrinę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)