Pranešama, kad socialiniuose tinkluose išplatintas 26 sekundžių vaizdo įrašas buvo nufilmuotas Afganistane.

„Žinome apie socialiniuose tinkluose platinamą vaizdo įrašą, – patvirtino kariuomenės atstovas. – Toks elgesys yra visiškai nepriimtinas ir neatitinka kariuomenės keliamų aukštų reikalavimų.“

Kariuomenės atstovas taip pat patikino, kad dėl incidento buvo „pradėtas išsamus tyrimas“.

Tuo metu Leiboristų partijos atstovas išreiškė susirūpinimą dėl šio incidento.

„Toks elgesys kelia nerimą ir yra nepriimtinas. Tikime, kad Gynybos ministerija tai ištirs ir imsis atitinkamų veiksmų dėl šio incidento“, - sakė jis.

Manoma, kad tai kelių pastarųjų dienų incidentas, kuriame dalyvavo sausumos pajėgų Parašiutininkų pulko 3-ojo bataliono kariai.

Šaudykla, kurioje filmuota, priklauso kariuomenės kompleksui Kabule, kur kariai tobulina įgūdžius per VIP asmenų apsaugos pratybas, pranešė „Sky News“.

Per šias pratybas yra naudojamos įžymybių nuotraukos, tačiau paprastai jos atstoja saugomus asmenis, o ne taikinius, nurodoma televizijos pranešime.

„Jeigu viskas pasitvirtins, tai yra nepriimtina“, – parašė jaunesnysis gynybos ministras Tobias Ellwoodas ir pažadė „išsiaiškinti padėtį“.

69 metų J. Corbynas, užkietėjęs kairiųjų pažiūrų šalininkas, dažnai sulaukia kritikos iš daugelio britų konservatorių ir dešiniųjų, vadinančių jį marksistu.

Keturis dešimtmečius nežymia figūra britų politikoje buvęs J. Corbynas 2015 metais netikėtai perėmė vadovavimą Leiboristų partijai ir jos išdidžiai paskelbtai socialistinei programai.

Pacifistu save laikantis J. Corbynas pažadėjo, kad, jeigu perimtų valdžią, pagrindiniais Britanijos užsienio politikos prioritetais taptų „konfliktų sprendimas ir žmogaus teisės“. Jis taip pat pažadėjo „vadovautis taikos, visuotinių teisių ir tarptautinės teisės“ principais.