Geležinkelio projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimą koordinuojančios įmonės „RB Rail“ vadovo pareigas nuo kovo 11 dieną pradėjęs eiti suomis Timas Riihimakis Eltai sakė, kad vystant „Rail Baltica“ projektą norėtųsi matyti daugiau pažangos.

„Šiose pareigose esu tik tris savaites, tai yra gana trumpas laikotarpis, kad galėčiau įsigilinti į projektą, bet mums reikia parodyti pažangą vystant šį projektą. Geras praktinis pavyzdys – neseniai pasirašytas pirmasis dizaino projektas. Vis dėlto mes turime paskubėti ir rodyti pažangą“, – Eltai sakė T. Riihimakis.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad reikia pradėti judėti projekto užbaigimo link.

„Mes ir taip statome šią liniją labai ilgai, mums reikia pereiti į užbaigimo (projekto – ELTA) režimą“, – žurnalistams „Rail Baltica“ globalaus forumo metu sakė R. Masiulis.

Į Eltos klausimą, ar kitos Baltijos šalys tiki, jog Lenkija spės baigti savo „Rail Baltica“ geležinkelio darbus laiku, Mobilumo ir transporto generalinio direktorato vadovas Henrikas Hololeijus bei Baltijos šalių atstovai vienareikšmiškai atsakė „taip“.

Latvijos transporto ministras Talis Linkaits taip pat pabrėžė, kad Latvijai „Rail Baltica“ šiuo metu yra svarbiausias susisiekimo projektas.

„Latvijos vyriausybė turi pilną įsipareigojimą „Rail Baltica“ projektui. Privalome užtikrinti, kad visi veiksmai ir praktiniai aspektai būtų nukreipti užtikrinant šio projekto užbaigimą“, – sakė Latvijos transporto ministras.

ELTA primena, kad „Rail Baltica“ – svarbiausias geležinkelių infrastruktūros projektas Baltijos regione, integruosiantis Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Projektų investicijų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sieks apie 5,7 mlrd. eurų, vien Lietuvoje investicijos, planuojama, viršys 2,4 mlrd. eurų.

Lietuva ir Estija pernai vasario pradžioje Stebėtojų taryboje išreiškė nepasitikėjimą tuomete „RB Rail“ vadove Baiba Rubesa dėl nesutampančių požiūrių į projekto įgyvendinimą. Rugsėjį B. Rubesa pati pranešė apie savo pasitraukimą. Po B. Rubesos pasitraukimo laikinuoju „RB Rail“ vadovu ir valdybos pirmininku buvo paskirtas Ignas Degutis.

Vasario pradžioje buvo paskelbta, kad prie „Rail Baltica“ projekto oficialiai prisijungs Suomija. Iki šiol jame šalis dalyvauja netiesiogiai.

Nuo kovo 11 dienos „Rail Baltica“ įgyvendinimą koordinuojančios įmonės „RB Rail“ generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko pareigas pradėjo eiti suomis T. Riihimakis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)