Atsakymus į šiuos klausimus galima rasti interneto svetainėje „Pasivaikščiojimų Vilnius“ (angl. „Walkable Vilnius“): walkablevilnius.lt. Joje pateikiama 23 turistams skirti pažintiniai maršrutai pėsčiomis po Vilnių ir jo apylinkes, skelbiama pranešime spaudai.

Svetainė „Pasivaikščiojimų Vilnius“ – tai dalis Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ rinkodaros kampanijos, skirtos užsienio turizmo rinkoms: Vokietijai, Jungtinei Karalystei, Norvegijai, Švedijai ir Italijai. Pagrindinė kampanijos siunčiama žinia užsienio turistams – kad autentiškų, unikalių, istorinių vietų bei gamtos kampelių turtingas Vilnius yra kompaktiškas, ir įdomiausius dalykus čia galima pasiekti pėsčiomis. Kampanija vyksta socialiniuose tinkluose ir pristatoma užsienio kelionių žiniasklaidai.

„Pasaulyje vis populiariau keliauti savarankiškai. Turistai nori patys patirti atradimo džiaugsmą. Jie vis dažniau keliauja individualiai ar su šeimomis, patys planuoja kelionę ir maršrutus, remdamiesi internetu pasiekiama informacija, - sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Vilnius yra idealus miestas tokiems keliautojams – kompaktiškas, žalias, apsuptas parkų. Naujosios kampanijos tikslas – pateikti išsamią ir paruoštą informaciją apie miestą ten, kur jos ieškoma – internete, parodyti turistams įvairiapusišką Vilnių ir sudominti jį pažinti savarankiškai.“

Svetainėje „Pasivaikščiojimų Vilnius“ pristatomi skirtingi maršrutai, kurie driekiasi per Vilniaus senamiestį, jo apylinkes bei gretimus miestus – Trakus, Medininkus, Kernavę. Sudarytojų skaičiavimu, vieną trumpiausių maršrutų po Senamiestį sudaro 1969 žingsniai, jį įveikti užtruks apie 20 minučių, nors taip skubėti ir neverta – verčiau paskirti dvi valandas ir pasimėgauti miesto atmosfera.

Iššūkių ieškantiems keliautojams siūloma keliauti ilgesniais pažintiniais parkų takais arba rinktis 6037 žingsnių maršrutą pavadinimu „Vilnius ant tavo delno“, vedantį per sostinės vietas, iš kurių atsiveria gražiausios miesto panoramos.

Šeimoms su vyresniais vaikais sukurtas maršrutas „Jaunajam archeologui“, supažindinantis su miestu per istorijos ir mokslo prizmę, o keliaujantiems su mažaisiais pravers vaikų žaidimų aikšteles įtraukiantis maršrutas. Svetainė veikia anglų, vokiečių, norvegų, švedų ir italų kalbomis.

Projektas inicijuotas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, jį įgyvendina sostinės turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“. Projektas finansuojamas Europos regionų vystymo fondo lėšomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją