„Vienas iš Kelių direkcijos prioritetų – saugaus eismo švietėjiška veikla, kuria siekiama ugdyti atsakingą eismo dalyvį. Nors žuvusiųjų eismo įvykiuose skaičius mažėja, tačiau norėtųsi dar geresnių rezultatų. Turime išsikėlę ambicingus tikslus – įgyvendinti „Viziją Nulis“ – iki 2050 metų pasiekti, kad eismo įvykiuose nežūtų nė vienas žmogus. Šio tikslo siekiame tiek kurdami saugią ir patogią infrastruktūrą, tiek ir vykdydami švietėjišką veiklą, o šie renginiai – dar viena proga priminti žmonėms, kad saugumas keliuose priklauso nuo kiekvieno iš mūsų“, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Renginių metu saugaus eismo ekspertai ir kviestiniai svečiai – automobilių sporto bei klubų, vienijančių įvairių transporto priemonių gerbėjus, atstovai diskutuos bei pasakos apie savo patirtis, taip bandant suprasti, kodėl žmonės nejaučia atsakomybės sėsdami prie vairo išgėrę, nevertina savo ir kitų sveikatos bei gyvybės, kas ir kaip galėtų padėti tai pakeisti. Juos kalbins žinomi humoristai ir aktoriai Mantas Stonkus, Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas, kurie apie rimtas problemas kalbėsis paprastai ir su trupučiu sveiko humoro.

Renginiuose „Nevairuok išgėręs“ dalyviai su saugaus eismo informacija bus supažindinami per patirtis, pvz., jie turės galimybę išbandyti specialius akinius, su kuriais bus galima įvertinti kaip smarkiai pasikeičia žmogaus reakcija apsisvaigus. Jų metu taip pat veiks technika, kuri leis suvokti, kaip jaučiasi eismo įvykyje atsidūręs žmogus. Lankytojai turės progą išbandyti, kaip veikia saugos diržai automobiliui verčiantis ar atsitrenkiant į kliūtį, taip pat susipažinti su Lietuvos kelių policijos tarnybos saugiam eismui užtikrinti naudojamų automobilių įranga.

Atšilus orams, gatvėse daugėja elektrinių transporto priemonių: paspirtukų, dviračių ir riedžių. Renginio dalyviai galės jais pasivažinėti, o renginio asistentai išsamiai paaiškins, kaip važiuojant šiomis priemonėmis saugiai dalyvauti eisme.

Dalyviai bus kviečiami atlikti su saugiu eismu susijusias užduotis bei dalyvauti viktorinoje, kurios laimėtojams bus dovanojami įvairūs prizai.

Renginiai „Nevairuok išgėręs“ balandžio 6 d. 12 val. Vilniuje vyks Katedros aikštėje, Klaipėdoje – aikštelėje prie „Akropolio“ pagrindinio įėjimo, Panevėžyje – Laisvės aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją