„Tai buvo rimtas ir tyčinis kažkieno bandymas sukelti rimtą diversiją ir žlugdyti Britanijos geležinkelių tinklą“, – sakoma Seano O'Callaghano iš transporto policijos pareiškime.

„Mūsų pradinis vertinimas paskatino mus manyti, kad tai susiję su Britanijos išstojimu iš Europos Sąjungos“, – sakė jis.

Pasak policijos, geležinkelininkai rado „ant bėgių įtaisų, turėjusių sutrikdyti geležinkelio paslaugų teikimą“. Daugiau detalių nepateikiama.

Įtaisai rasti Jakslyje Kembridžšyre Rytų Anglijoje kovo 21 dieną ir Nederfilde Notingamšyre vidurio Anglijoje – kovo 27-ąją.

„Skubiai tiriame abiejų incidentų aplinkybes“, – sakė S. O'Callaghanas, tačiau pridūrė, kad „šiais aktais buvo siekiama tik gaišinti paslaugų teikimą, o ne padaryti žalos infrastruktūrai“.

Penktadienį vienas „Brexit“ protestuotojas leido naktį ant Londono Šv. Pankracijaus geležinkelio stoties stogo, priversdamas sustabdyti traukinius į Paryžių ir Briuselį, ir iš jų.

Protestuotojas, mojavęs Anglijos vėliava, areštuojamas policijai pasakė, jog pyksta ant politikų už tai, kaip jie vykdo „Brexit“ procesą.