„Vėjo sulaukėme tik gerokai po pietų – nedidelio, apie 10 mazgų (~5 m/s). Sąlygos buvo šiek tiek panašios į tai, ką turime Kuršių mariose – trumpa stati banga, vėjas labai nestabilus. Sekėsi neblogai, tačiau buvo ir klaidų. Likusiomis regatos dienomis prognozuoja įvairius vėjus. Svarbiausia, manau, išlaikyti stabilumą“,- teigė buriuotojas Karolis Janulionis, po pirmosios dienos olimpinėje „Laser Standard“ klasėje užimantis 19-tą vietą.

Šioje klasėje Lietuvai dar atstovauja kol kas 27-tą vietą užimantis Martis Pajarskas, 153-ią – Vėjas Strelčiūnas ir 162-ą – Domantas Juškevičius.

Iš viso šioje klasėje startavo 187 dalyviai, tarp kurių – tokie sportininkai kaip olimpinis čempionas Tomas Burtonas iš Australijos ir dukart pasaulio čempionas Pavlos Kontides iš Kipro.

„Antrųjų lenktynių starto metu gavau geltoną baudos kortelę, todėl teko suktis du baudos ratus -720 laipsnių. Dėl šios priežasties startavau atsilikus nuo kitų. Visuose kursuose vijausi ir pavyko finišuoti pakankamai aukštoje pozicijoje“,- sudėtingą pirmosios dienos startą komentavo olimpinėje „Laser Radial“ klasėje atstovaujanti Viktorija Andrulytė.

Po dviejų pirmosios dienos lenktynių ji užima 28-tą vietą. Iš viso šioje klasėje startavo 118 stipriausių pasaulio buriuotojų, tarp kurių – 2016 metų Rio olimpiados aukso medalininkė Marit Bouwmeester ir dabartinė pasaulio čempionė Emma Plasschaert.

Lietuvai šioje regatoje olimpinėje „RS:X“ burlenčių klasėje taip pat atstovauja buriuotojas Juozas Bernotas, tačiau pirmąją dieną dėl vėjo trūkumo šiai klasei startai neįvyko.

„Trofeo Princesa Sofia“ regata vyks iki balandžio 6 dienos. Tai – vienos rimčiausių sezono varžybų, kur susirenka stipriausiu pasaulio buriuotojai. Šiemet regata švenčia jau 50-ąjį jubiliejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją