Portugalai yra buvę Europos čempionais ir dalyvavę planetos pirmenybėse. Su tokiomis ekipomis Lietuva dar nėra žaidusi.

Lietuvos komandos treneris iš Pietų Afrikos (PAR) Ntando Manyosha prisipažįsta, kad pasiruošti rungtynėms, kurios vyksta ankstyvą pavasarį. yra sudėtinga, tačiau regbininkai nekantrauja išmėginti jėgas su grėsmingais varžovais.

„Pasiruošimas yra gana sudėtingas, nes šiuo metu dar tiks ankstyvas pavasaris ir stadionų danga dar nėra tinkama. Bet iš to problemos nedarome, stengiamės geriausiai išnaudoti turimas sąlygas. Žaidėjų forma šiuo metu yra labai gera. Sezonas prasidėjo labai anksti, žiemos sezone buvo daug rungtynių, todėl regbininkai galėjo įgauti reikiamą formą. Visgi turnyrai vyko 10 prieš 10, todėl reikia viską dėlioti regbiui-15. Esame pasirengę kautis. Žaisime namuose, todėl mėginsime laimėti, – kalbėjo N. Manyosha. – Žinoma, kad Portugalija yra galinga komanda, bet mums svarbiausia patiems parodyti geriausią žaidimą ir išnaudoti savo šansus. Matėme portugalų rungtynes ir jų pajėgumą. Jų tikslai yra aukščiausi, todėl mums tai bus didelis iššūkis. Tiek žaidėjams, tiek visai šaliai. Tačiau mes esame alkani ir norime išmėginti jėgas“.

Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius taip pat yra nusiteikęs kovingai ir teigė, kad portugalai jo negąsdina.

„Visa komanda dega noru sužaisti su portugalais. Tai bus geras iššūkis kiekvienam žaidėjui, kuris bus sudėtyje. Visi laukia ir tikisi pergalės. Nuotaikos geros, turėsime pastiprinimo iš užsienio. Mūsų komanda bus tikrai gera, sunki ir greita. Manau, kad žaidimas bus lygus. Žaidėjai nusiteikę tinkamai, stengsimės vykdyti trenerių nurodymus ir manau, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo Ž. Radžius.

Šiais metais Europos čempionate portugalai „šluoja“ visus varžovus. Namuose Portugalijos rinktinė 65:5 sutriuškino lenkus ir net 93:0 – čekus. Išvykoje 48:14 buvo nugalėti šveicarai ir 18:5 – olandai.

Lietuvos regbio rinktinė, praėjusiais metais nugalėjusi čekus, jau įvykdė svarbiausią tikslą – išsaugojo vietą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione „Trophy“. Grupės autsaideriai čekai jau baigė savo pasirodymą ir iškrito į žemesnį divizioną. Portugalai su 19 taškų pirmauja grupėje ir tik stebuklas gali sutrukdyti jiems nukristi žemiau. Penktoje pozicijoje su 5 taškais esantys lietuviai dar žais su šveicarais (balandžio 13 dieną išvykoje) ir su olandais (birželio 8 dieną namuose).

Lietuvos rinktinės vadovo poste šiais metais debiutuoja Rimantas Zeringis. Jis pakeitė Tomą Bieliauską.

„Rinktinė tikrai nusipelniusi žaisti tokiame lygyje. Tai reikalauja geresnių pasirengimo sąlygų, geresnės komplektacijos. Šiame darbe nesu naujokas, esu dirbęs su jaunių rinktine. Žinau, ko reikia žaidėjams, treneriui, kad visi būtų patenkinti. Šiam ciklui pavyko surinkti beveik maksimaliai geriausią sudėtį. Kelių žaidėjų trūksta, bet bus proga pasireikšti kitiems regbininkams. Niekada neverkiame, sąlygos kokios yra, tokios mus tenkina. Manau, kad dabartinės sąlygos mums suteiks šiokį tokį pranašumą, nes mes žinome, kas mūsų laukia, kokia bus aikštė“, – teigė R. Zeringis.

Rungtynės Jurbarke šeštadienį prasidės 14 val. Šiame mieste Lietuvos rinktinė žais po 14 metų pertraukos.

„Lietuvoje žaisti smagiau, nes mus palaikyti ateina gausybė žmonių“, – pridūrė Ž. Radžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)