K. Porzingis įtariamas išprievartavęs 29-erių moterį 2018 metų vasarį – praėjus vos kelioms valandoms po Niujorko „Knicks“ rungtynių su Milvokio „Bucks“, kuriose latviui plyšo kryžminiai kelio raiščiai.

Esą merginą, gyvenusią tame pačiame name Manhatano rajone, krepšininkas pakvietė užeiti į savo butą.

Bulvarinis naujienų portalas tmz.com, remdamasis neįvardintais šaltiniais teisėsaugoje, pateikia daugiau detalių apie policijos gautą skundą.

Moteris pareigūnams tvirtino, kad K. Porzingis svečių kambaryje ją parvertė ir prispaudė ant lovos, panaudojo smurtą ir prievartavo.

Moters teigimu, K. Porzingis kelis kartus jai trenkė per veidą, apspjovė, vadino „kale ir verge“, sakė, kad ji jam priklausanti.

Tariama nukentėjusioji aiškino daugiau nei metus delsusi pranešti apie įvykį, nes NBA įžymybė už tylą pažadėjo jai sumokėti 68 tūkst. JAV dolerių, kurių neva reikėjo merginos brolio mokslams, bet vėliau atsisakė tai padaryti.

Tuo metu ESPN skelbia, kad moteris po tariamo išprievartavimo pasiliko užpuoliko bute iki kitos dienos pietų.

Tai JAV žiniasklaidos gigantas išsiaiškino gavęs moters korespondenciją – praėjusį rudenį ji kreipėsi į „Knicks“ teisės departamentą, prašydama „privačiai tarpininkauti“ siekiant susitarimo su žaidėju.

„Knicks“ klubui ji rašė naktį užėjusi į svečius pas garsų krepšininką tikėdamasi jo autografo. Jos žodžiais, latvis elgęsis „itin agresyviai“.

Klubas vėliau moters prašymus peradresavo K. Porzingio asmeniniams advokatams.

Prieš kreipdamasi į „Knicks“, K. Porzingio kaimynė žinutėmis bendravo ir su pačiu žaidėju.

Po tariamo užpuolimo ji kvietė Latvijos krepšininką praleisti laiko drauge, siuntė savo nuotraukas, kuriose buvo nuoga.

Kaip pažymi ESPN, iš susirašinėjimo medžiagos matyti, kad moteris darėsi vis irzlesnė dėl to, jog garsus kaimynas elgiasi draugiškai susitikęs ją prie namų, bet neatsako į žinutes.

Anot ESPN, „Knicks“ klubui mergina pateikė ir ranka rašytą susitarimą, kuriuo K. Porzingis neva pripažino turėjęs su ja seksualinių santykių ir įsipareigojo išmokėti pinigus.

Latvis, šiuo metu per sezoną uždirbantis 5,7 mln. JAV dolerių, per savo atstovą perdavė neigiantis, jog pasirašė tokį susitarimą, ir vadino jį klastote.

Beje, krepšininko vardas šiame dokumente parašytas su gramatine klaida.

Smerkti į skandalą patekusios Latvijos įžymybės NBA pasaulis neskuba. NBA žaidėjų asociacijos direktorė Michele Roberts išreiškė palaikymą 221 cm ūgio puolėjui.

„Šie kaltinimai mums buvo žinomi jau kurį laiką. Mes įvertinome kaltintojos teiginius ir, remdamiesi visa mums prieinama informacija, stovime vienoje gretoje kartu su Kristapu“, – pažymėjo M. Roberts.

Dalaso „Mavericks“ ekipos, į kurią K. Porzingis buvo išmainytas sausio pabaigoje, atstovai naujokui metamus įtarimus komentuoja labai šykščiai.

Treneris Rickas Carlisle'as tik teigė suteiksiantis žaidėjui laiko užsiimti asmeniniais reikalais, jei jam to prireiktų.

Tiesa, sunkią reabilitaciją tęsiantis K. Porzingis iki šiol ir taip treniravosi atskirai nuo komandos draugų.

Primename, kad „Sevilla“ klube Ispanijoje kaip krepšininkas brendęs K. Porzingis į NBA atvyko 2015-aisiais. Iš pradžių įtariai sirgalių sutiktas išstypęs jaunuolis greitai virto didžiausia „Knicks“ jėga.

Jau pirmame sezone jo rezultatyvumas viršijo 14 taškų per rungtynes, antrame pasiekė 18, o trečiaisiais metais K. Porzingis iki traumos fiksavo 22,7 tšk. vidurkį.