„FI vertinimas yra toks, kad nėra pagrindo nerimui dėl „Swedbank“ finansinės pozicijos, todėl nėra pavojaus ir finansiniam stabilumui“, - FI vadovo Eriko Thedeeno pranešimą cituoja „Reuters“.

„FI atidžiai seka „Swedbank“ situacijos vystymąsi ir glaudžiai bendradarbiauja su banku“, - sakė E. Thedeenas. „Swedbank“ atstovai taip pat ne kartą tvirtino, kad bankas visiškai bendradarbiauja su visomis finansų priežiūros institucijomis.

Finansų inspekcija savo „Swedbank“ tyrimą tikisi užbaigti spalį, o tada nuspręsti, ar imtis baudžiamųjų priemonių. Jei FI visgi nuspręs skirti nuobaudą „Swedbank“, dėl konkrečių baudų ar kitokių sankcijų FI nuspręs iki metų pabaigos.

„Swedbank“ anksčiau neigė prielaidas apie savo įsitraukimą į „Danske Bank“ pinigų plovimo skandalą, tačiau turėjo pripažinti kaltinimus, kai Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT vasario 20 d. pranešė, kad tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ Baltijos šalių filialų įvykdyta mokėjimų už maždaug 40 mlrd. kronų (3,8 mlrd. eurų). Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos apie bendrą „Swedbank“ tyrimą pranešė jau kitą dieną - vasario 21-ąją.

Vėliau SVT pranešė, kad „Swedbank“ vadovams pernai rugsėjį siųsta, o vėliau nutekinta vidaus ataskaita atskleidė, jog 2007-2015 m. tarp įtarimą sukėlusių „Swedbank“ ir „Danske Bank“ klientų Baltijos šalyse buvo pervesta iš viso 95 mlrd. Švedijos kronų (9,04 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)