Tokį siūlymą registravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas Gabrielius Landsbergis ir jo pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Komisiją siūloma naikinti, nes „po šios komisijos priedanga jos vadovo organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui“, teigiama frakcijos pranešime.

„Seimo narys D. Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna ir šia komisija skleisti melagingas ir visuomenės sveikatai pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinančius teiginius apie skiepus. Tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, jeigu toliau bus toleruojama ir nebus sustabdyta, kels pavojų ir visuomenės saugumui, nes prisidės prie dezinformacijos skleidimo”, – teigia G. Landsbergis.

Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas D. Kepenis žurnalistams pirmadienį teigė, kad konservatoriai neturėdami savo idėjų „ieško, su kuo kovoti“.

„Jie neturi idėjų ir jokių minčių, kad Lietuva gyventų sveikai. Kaip jie gali naikinti pačią svarbiausią komisiją, Sveikos gyvensenos? Sveikata yra didžiausias turtas, o mes ją sunaikinsime. Tai tie žmonės, kurie neturi idėjų, ieško, su kuo kovoti, mes ieškome, ką sukurti“, – sakė D. Kepenis.

„Mes neieškome priešų, mes norime sukurti laisvą sveiką Lietuvą, o jie dabar nori mus priversti, pažeisdami žmogaus teises, visus paskiepyti, ar taip šnekama apie laisvę?“ – kalbėjo D. Kepenis.

Lietuvoje plintant tymams D. Kepenis pirmadienį Seime surengė konferenciją „Saugūs skiepai – saugiai Lietuvai“. Tarp konferencijos pranešėjų – prieš skiepus pasisakantys įvairių organizacijų atstovai.

Šią iniciatyvą praėjusią savaitę komentuodamas žurnalistams Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis sakė, kad „kiekvienas Seimo narys turi teisę pasikviesti žmones, kurie turi vieną ar kitą nuomonę, pasidalinti savo patirtimi“.

„Kiekvienas žmogus turi teisę išsakyti savo nuomonę, tai yra demokratija. Jei kas nors norėtų drausti tokius reginius, kiltų klausimas, kodėl žmonės neturi teisės apsakyti savo nuomonės“, – sakė R. Karbauskis.

Seime anksčiau svarstant rezoliuciją dėl tymų protrūkio D. Kepenis pareiškė, kad „skie­puo­se yra ne tik mo­te­rų abor­tuo­tų kū­di­kių ląs­te­lių, ne tik bež­džio­nių ląs­te­lių“.