Kinijos ir JAV pareigūnai pažymėjo praėjusios savaitės diskusijų Pekine dėl tarifų ginčo pažangą, o kitas derybų etapas planuojamas šią savaitę Vašingtone.

Nors kol kas konkrečių detalių buvo mažai, dvi didžiausios pasaulio ekonomikos artėja prie susitarimo, kuris užbaigs užsitęsusį prekybos konfliktą, nuo praėjusių metų pabaigos smukdantį pasaulio rinkas.

Pasitikėjimas būsimu susitarimu rinkose atsvėrė nerimą dėl pasaulio ūkio po didelio akcijų išsipardavimo praėjusios savaitės pradžioje.

Pozityvios nuotaikos Volstrite tęsėsi Azijoje. Tokijo akcijų indeksas padidėjo 2,2 proc. Honkongo akcijų indeksas savo vertę padidino 1,6 proc. Šanchajaus indeksas šoktelėjo 2,3 proc.

Sidnėjaus ir Singapūro indeksai pakilo po 0,8 proc. Seulo akcijų indeksas ūgtelėjo 1,2 proc. Taipėjaus ir Velingtono indeksai taip pat augo.

Šį augimą sustiprino didelis Kinijos gamybos aktyvumo šuolis, kuris sumažino nerimą dėl antros pagal dydį pasaulio ekonomikos ir pagrindinio pasaulio ūkio plėtros variklio.

Pirkimo vadybininkų indeksas (PVI) kovui parodė augimą sektoriuje pirmą kartą per keturis mėnesius ir buvo daug didesnis negu tikėtasi.

Dėmesys vėl grįžta į Didžiąją Britaniją, kur šalies premjerei Theresai May penktadienį nepavyko gauti pritarimo „Brexito“ susitarimui parlamente, o tai padidino nežinomybę, likus vos savaitei iki nustatyto termino pasitraukimui iš Europos Sąjungos.

Parlamentarams nesugebant susitarti esama grėsmių, kad šalis paliks Bendriją be susitarimo, o tai sukels grėsmę svarui.

Įstatymų leidėjai dar balsuos pirmadienį, kad pabandytų užbaigti dabartinę krizę, nes Europos Komisijos prezidentas Jeanas-Claude`as Junckeris teigia, jog besitęsiant „Brexito“ sagai Europos Sąjungos kantrybė „baigiasi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją