Iš pradžių Doan Thi Huong buvo kaltinama nužudymu, tačiau kaltinimai jai buvo sušvelninti, ir ji pripažino savo kaltę dėl sužalojimo. Teisėjas skyrė moteriai trejus metus ir keturis mėnesius kalėjimo skaičiuojant nuo jos sulaikymo 2017-ųjų vasarį.

Doan Thi Huong teisininkai nurodė, kad pagal galiojančią tvarką moteris turėtų būti paleista į laisvę gegužės pradžioje.

„Pirmąją gegužės savaitę ji keliaus namo“, – žurnalistams prie Šah Alamo aukštojo teismo pareiškė advokatas Hisyamas Teh Poh Teikas.

Praėjusį mėnesį Malaizijos generalinis prokuroras nurodė tęsti žmogžudystės bylą, iškeltą vietnamietei Doan Thi Huong. Ši vietnamietė buvo vienintelė bylos įtariamoji, laikoma suimta. Kovą prokurorai netikėtai panaikino kaltinimus ir paleido į laisvę kitą Kim Jong Namo nužudymu kaltintą moterį – indonezietę Siti Aisyah.

Abi moterys tvirtino tapusios įmantraus Šiaurės Korėjos agentų sąmokslo aukomis. Jos teigė, kad buvo įtikintos dalyvauti vieno realybės televizijos šou pokšte.

Pagal iš pradžių Doan Thi Huong pareikštus kaltinimus dėl nužudymo jai galėjo būti skirta mirties bausmė. Malaizijoje šiuo metu galioja mirties bausmės vykdymo moratoriumas, tačiau šalis atsisakė pernai paskelbto pažado, kad ją apskritai panaikins.

„Esu patenkinta, tai – sąžininga bausmė“, – po teismo posėdžio žurnalistams sakė Doan Thi Huong.

„Nuosprendis sąžiningas. Dėkoju Malaizijos ir Vietnamo vyriausybėms“, – pridūrė ji.

Kim Jong Namas buvo nužudytas 2017 metų vasario 13-ąją Kvala Lumpūro oro uoste panaudojus nervus paralyžiuojančią medžiagą VX.

Kim Jong Namas buvo velionio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo vyriausias sūnus. Jis daugelį metų gyveno užsienyje ir nors nekėlė akivaizdžios politinės grėsmės savo netikram broliui, galėjo būti laikomas potencialiu varžovu Šiaurės Korėjos diktatūros dinastijoje.