Pirmasis išbandymas naujajam rinktinės treneriui

2018-ųjų rudenį atranką į Senojo žemyno pirmenybes Lietuvos rinktinė pradėjo dviem pralaimėjimais. Iš pradžių išvykoje nusileista vienai stipriausių pasaulio komandų – ekspertais vadinamai Prancūzijos rinktinei (27:42), o vėliau namuose patirtas skaudus pralaimėjimas portugalams (23:24).

Būtent pralaimėjimas vienai iš pagrindinių konkurenčių kovoje dėl patekimo į Europos čempionatą Portugalijai, nulėmė, tai jog po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje apie savo pasitraukimą iš vyriausiojo trenerio pareigų paskelbė Artūras Juškėnas.

Naujuoju rinktinės vedliu tapo iki tol trenerio asistento pareigas ėjęs Mindaugas Andriuška. Dar neseniai pats pakibinęs sportbačius ant vinies panevėžietis šiuo metu treniruoja Austrijos „Tirol“ klubą.

M. Andriuška praeityje yra žaidęs garsiose Danijos, Švedijos, Islandijos bei Austrijos klubuose, o Lietuvos rinktinei kaip žaidėjas atstovavo net 72-ose oficialiose rungtynėse.

Pokyčiai rinktinės sudėtyje

Nors vyriausiasis rinktinės treneris kardinalių permainų nesiėmė, tačiau pakviestų į rinktinė žaidėjų sąraše, pokyčių matyti galima. Po ilgos pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėliais vėl turėtų apsivilkti kairiojo pusiau krašto pozicijoje žaidžiantis Povilas Babarskas.

Dėl savo gynybinių sugebėjimų vertinamas P. Babarskas į rinktinę pastaruoju metu Artūro Juškėno kviečiamas nebuvo. Šiuo metu P. Babarskas rungtyniauja austrų „Bregenz“ klube, o prieš pora sezonų vilkėjo čempionų lygoje žaidusio Celjės „Pivovarna lasko“ klubo marškinėliais.

Pastaruoju metu mūsų šalies nacionalinei rinktinė į aikštę pajėgiausios sudėties negalėdavo žengti dėl žaidėjų traumų. Vienas žymiausių mūsų šalies rankininkų Jonas Truchanovičius dėl traumos praleido pirmąsias dvejas atrankos rungtynes, tačiau dabar čempionų lygos nugalėtoju pernai tapęs J. Truchanovičius jau pasiruošęs rungtyniauti.

Vienintelė netektis prieš artėjančias rungtynes yra Gerdas Babarskas. Panašu, jog šio aukščiausioje Prancūzijos lygoje žaidžiančio pusiau krašto nebus abejose susitikimuose su rumunais.

Gerdas Babarskas

Būsimi varžovai kol kas be taškų

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Europos čempionato atrankoje varžosi 6-ojoje grupėje kartu su Rumunijos, Portugalijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Pastarosios dvi komandos laimėjo dvi pirmąsias grupių etapo rungtynes ir dalinasi 1-2 pozicijas. Lietuvos rankininkai, kaip ir rumunai, kol kas yra be taškų ir užima 3-4 vietas.

Būsimi Lietuvos varžovai rumunai abejas pirmas rungtynes pralaimėjo dviženkliu įvarčių skaičiumi ir pasižymėjo itin mažu rezultatyvumu. Pirmąjį mačą išvykoje rumunai 13:21 pralaimėjo portugalams, o vėliau namuose 31:21 nusileido Prancūzijos rankininkams.

Susitikime su portugalais rezultatyvumu išsiskyrė tik Adrianas Rotaru, pelnęs 5 įvarčius. Antrajame atrankos mače su prancūzais Javieras Gaminde pelnė 5 įvarčius ir buvo rezultatyviausias savo komandoje.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Lietuvos ir Rumunijos rinktinės žais balandžio 11 dieną Rumunijos pietuose esančioje Targovištėje, o balandžio 14 dieną abi rinktinės į kovą stos dar kartą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)