Į Berlyno centre esantį parką jaunuoliai atėjo nešini pačių pieštais plakatais, ant kurių buvo užrašyta: „Čia darosi karšta“, „Mūsų namai dega“, „Nesi per menkas daryti permainas“.

Iš parko, esančio priešais Ekonomikos ministeriją, moksleiviai ketina žygiuoti prie Brandenburgo vartų, kur į minią kreipsis 16-metė G. Thunberg.

Policija informavo į protesto akcijos vietą pasiuntusi 300 pareigūnų tvarkai užtikrinti. Prognozuota, kad akcijoje dalyvaus iš viso apie 15 tūkst. žmonių.

„Toliau kiekvieną penktadienį praleidinėsime pamokas, nes nebegalima toliau taip elgtis su klimatu. Turime nuspausti avarinius stabdžius“, – sakė viena iš protesto akcijos Berlyne organizatorių Franziska Wessel.

Kovos su klimato kaita aktyvistės iš Švedijos G. Thunberg įkvėpti paaugliai visoje Vokietijoje nuo gruodžio kartą per savaitę užuot sėdėję pamokose dalyvauja demonstracijose.

Protestai vyksta tokiu metu, kai vyriausybės sudaryta komisija paskelbė rekomendacijas šaliai iki 2038 metų atsisakyti liautis deginti anglis elektrai gaminti.

Komisija susitarė dėl šio termino po kelis mėnesius trukusių ginčų, didėjant spaudimui didžiausiai Europos ekonomikai sparčiau vykdyti savo įsipareigojimus kovos su klimato kaita srityje.

Tuo metu jaunimas reikalauja, kad taršaus kuro būtų atsisakyta iki 2030-ųjų.

Jaunimo įsitraukimas sulaukė prieštaringos politikų reakcijos.

Ekonomikos ministras Peteris Altmaieris paragino moksleivius nepraleidinėti pamokų. Anot jo, demonstracijos ne pamokų metu yra ne mažiau veiksmingos.

Tačiau kanclerė Angela Merkel sveikino jų iniciatyvumą.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)