A. Visockas penktadienį tvirtino išgirdęs Vyriausybės vadovo pažadą, kad jis nesieks apsunkinti rinkimų komitetų veiklos nustatant didesnius, nei iki šiol, apribojimus ir reikalavimus.

„Gavau ministro pirmininko pažadą, kad jis asmeniškai neapsunkins, nedarys kokių nors žingsnių (rinkimų komitetų veikloje – BNS), vadinasi, ir jo aplinka turės laikytis analogiškos politikos. Aš manau, kad tai yra labai svarbu, nes savivalda yra demokratijos vystymosi garantas“, – per bendrą spaudos konferenciją su premjeru sakė A. Visockas.

„Klausimas užduotas, atsakymas gautas, turbūt iš to akivaizdu, kad ministrą pirmininką palaikysiu rinkimuose“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu premjeras pagyrė merą už permainas Šiauliuose ir sakė, kad komitetų sėkmė savivaldos rinkimuose rodo, jog „partijoms reikia pasitempti“ ieškant naujų idėjų ir žmonių.

A. Visockas kovo pradžioje buvo perrinktas Šiaulių meru jau per pirmąjį turą, jo komitetas vietoje šešių mandatų taryboje įgijo 16. A. Visockas žadėjo tęsti darbą koalicijoje su tris mandatus užsitikrinusiais „valstiečiais“.

S. Skvernelis dalyvauja prezidento rinkimuose kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas.