„Atsižvelgiant į jo prašymą, suėjus metų laiko terminui po narystės sustabdymo, nuo rytojaus jo narystė partijoje yra atstatyta pilna apimtimi“, – sakė Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

DELFI primena, kad L. Kasčiūno narystė partijoje buvo sustabdyta metams nuo praėjusių metų kovo pabaigos.

Stabdant narystę buvo konstatuota, kad L. Kasčiūnas „savo neatsakingu elgesiu, susitikdamas su koncerno „MG Baltic“ tuometiniu viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, paskui teikdamas prašymus Irenai Degutienei, šiandien sukūrė tokią situaciją, kuri daro žalą partijai ir yra nei leistina partijos nariui, nei atitinka partijos deklaruojamas vertybes“.

Dėl to L. Kasčiūnui buvo pritaikyta sankcija – narystės suspendavimas metams. L. Kasčiūnas neteko ir visų turimų pareigų partijoje.

Pats L. Kasčiūnas tuomet sakė gerbiantis Priežiūros komiteto sprendimą. „Panašų sprendimą ir prognozavau. Taip, klaida padaryta, taip, tam tikri dalykai padaryti, toks ir įvertinimas. Priimu garbingai, dirbsiu toliau frakcijoje“, – sakė jis. Klausiamas, ar sieks, kad po metų narystė būtų atkurta, jis sakė: „Be abejo“.