Naujausiame interviu „The New York Post“ G. Russo drąsiai pareiškė, kad senatorius Robertas F. Kennedy – asmuo, tiesiogiai atsakingas už Holivudo gražuolės mirtį 1962 metų rugpjūčio 5 dieną. Jai tebuvo 36 metai.

Aktorius, kuris klasika tapusiame filme apie mafiją vaidino Carlo Rizzi, šiuo metu reklamuoja savo memuarus „Hollywood Godfather: My Life in the Movies and the Mob“. Knyga, kurią jis parašė kartu su buvusiu Niujorko policijos leitenantu Patricku Picciarelli, pasirodė 2019 metų kovo 12 dieną.

„Tai turėjo būti Bobby. Jos negalėjo nužudyti niekas kitas. Tai ne nusikaltėlių gaujos darbas. Jiems ji patikusi. Buvo tikra vakarėlių mergina. Duodavo jai porą tablečių, įpildavo kelis gėrimus ir ji sutikdavo su visais dulkintis“, – knygoje teigia 75 metų G. Russo.

Jeigu tikėtume G. Russo pasakojimu, R. F. Kennedy suplanavo M. Monroe nužudymą, norėdamas nuo visuomenės nuslėpti jo brolio, tuometinio Jungtinių Valstijų prezidento Johno F Kennedy, romaną su aktore. JFK JAV Teksaso valstijos Dalaso mieste 1963 metų lapkričio 22 dieną buvo nušautas. Prezidentui tuomet buvo 46 metai.

Apie JFK meilės romanus kalbėta ir vis dar kalbama labai daug.

Daugiausia kalbų susilaukė gandai apie prezidento romaną su gražuole aktore, 1962 metais specialiai jam jausmingai atlikusia muzikinį sveikinimą „Happy Birthday, Mr. President“.

G. Russo pasakojo, jog nusikaltėliai planavo slapta nufilmuoti, kaip M. Monroe mylisi iš karto su abiem Kenedžiais. Anot „Daily Mail“, vėliau ketinta, pasinaudojant tokia medžiaga, šantažuoti prezidentą, kad „ryžtųsi invazijai į Kubą ir sugrąžintų salos lošimo namus į nusikaltėlių rankas“.

Anot G. Russo, M. Monroe, kai JFK nepasirodė, pagrasino sąmokslo detales nutekinsianti žiniasklaidai. Esą, tada R. F. Kennedy ir kilo mintis aktorę pašalinti.

„Vyrukas, kurį visi žinojo Daktaro pravarde, buvo gydytojas, bet ir samdomas žudikas. Būtent jis ir pasirinktas šiam darbui – jis į Marilyn veną netoliese gaktos srities suleido oro. Ji mirė užsikimšus kraujagyslei, tačiau koroneriui tai pasirodė kaip narkotikų perdozavimas“, – G. Russo pasakojo „The New York Post“.

Paviešinęs savą įvykių versiją, momentinę pareiškimo nuotrauką jis įkėlė į socialinį tinklą „Instagram“. Jis ragino savo kūrėjus „skaityti ir dalintis“, įkeldamas ir nuorodą į tinklalaidę „The Hollywood Godfather Podcast“.

Žinoma, tai ne pirmas kartas, kai G. Russo viešai prakalbo apie M. Monroe. 2005 metais jis „The New York Times“ gyrėsi miegojęs su aktore ir ryšiais su nusikalstamu pasauliu. Vėliau tam pačiam šaltiniui yra pasakojęs, jog su M. Monroe jį siejo tai nutrūkstantis, tai vėl atsinaujinantis romanas, prasidėjęs, kai jai buvo 33 metai, o jam vos 16 metų.

2016 metų birželį G. Russo savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ M. Monroe devyniasdešimtmečio proga parašė: „Tai buvo paskutinis jos gyvenimo savaitgalis, ir mes jį praleidome kartu. Niekada tavęs neužmiršiu. Su gimtadieniu“.

Taip pat pasidalino ir nespalvota poros nuotrauka. Netrukus „The New York Post“ išsiaiškino, kad nuotraukos autorius – Čikagos nusikaltėlių vadeiva Samas Gianciana, o ji buvo daryta „CalNeva Lodge“. Esą, būtent ten nusikaltėliai ir planavo filmuoti skandalingąjį vaizdo įrašą ir juo šantažuoti prezidentą.

Komentuodamas publikacijos turinį, G. Russo patikslino, kad iš tikrųjų nuotrauka daryta „likus trims dienoms iki aktorės mirties“ jos namuose Los Andžele.

Kaip anksčiau skelbė portalas Nickiswift.com, M. Monroe mirties priežastis oficialiai skamba kaip „ūmus apsinuodijimais barbituratais“ perdozavus, teigiama skrodimo išvadose. Tiek popkultūros legendos gydytojas, tiek skrodimą atlikęs teismo medicinos ekspertas sakė manantys, kad aktorės mirtis – savižudybė.

Nepaisant tokių išvadų, netyla sąmokslo teorijos. Tai ne pirmasis kartas, kai keliama hipotezė, jog M. Monroe nužudyta dėl tariamo romano su prezidentu. Be to, G. Russo – ne pirmasis buvęs M. Monroe mylimasis, teigiantis, jog žino tiesą.

Kaip yra skelbęs „People“, buvęs aktorės vyras ir beisbolo žaidėjas Joe DiMaggio yra sakęs savo biografui: „Visada žinojau, kas ją nužudė, tačiau tikrai nebūsiu tas, kuris šioje šalyje pradės revoliuciją. Ji man sakė, kad ja bandys atsikratyti, bet aš tylėjau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)