Paklaustas, ar po prezidento rinkimų pats nesitaikytų į Vyriausybės vadovo poziciją, jis patikino, kad tikrai to nebus.

„Tuo mes galbūt ir skiriamės nuo visų kitų, kad mes iš tikrųjų suprantame, kokius darbus turime padaryti. Jeigu kiekvienas galvotų apie tai, kokius postus užima, tai būtų vienas dalykas, tada būtume tokie, kaip ir visi kiti, bet mes pirmiausia galvojame, kaip padaryti darbą.

Jūs puikiai suprantate, kad prie tokių pastangų išlaikyti daugumą pačiuose svarbiausiuose sprendimuose, tai yra tikrai sunkus darbas. Tikriausiai tai yra vienas svarbiausių darbų. Jeigu mes nesugebėtume Seime užtikrinti daugumos, tai mes negalėtume Seime vykdyti jokių reformų, neturėtume įstatymų, sprendimų, o jų tikrai reikia“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jo manymu, daryti tai, ką daro dabar, jam būtų sunkiau būnant premjero pozicijoje.

„Ta prasme būtų tikrai nelengva, nes neturėčiau laiko vadovauti frakcijai“, – sakė R. Karbauskis patikindamas, kad jam niekada nebuvo vidinio jausmo, kad norėtų būtinai siekti kokio nors aukštesnio oficialaus posto.

Didžiausios valdančiosios frakcijos vadovas labiausiai tikėjosi, kad po prezidento rinkimų neliks konfrontacinės atmosferos tarp prezidentūros ir kitų institucijų.

„Aš labai tikiuosi, kad Lietuvos neištiks toks likimas toks, kad konfrontacija tarp Prezidentūros ir Vyriausybės bei Seimo liktų tokia, kokia dabar yra. (…) Jeigu kalbėtume apie darbą, tai ir dabar mes visai nekonfrontuojame su prezidente, bet kalbant apie politiką konfrontacija yra visiškai akivaizdi. Prezidentė atstovauja rinkimų kampanijoje mūsų oponentus, tą daro labai atvirai. Niekas prezidentei nedraudžia to daryti ir negali drausti, bet to anksčiau nebūdavo.

Kada vyksta rinkimai, ir renkame prezidentą kitų penkerių metų laikotarpiui, mūsų tikrai nelabai džiugina, kad ir sekančius pusantrų metų iki Seimo rinkimų, o galbūt ir po dar likusius 3,5 m. prezidento kadencijoje būtų prezidentė, kuri sąmoningai tą konfrontaciją kurtų. Nes nurodinėti valdančiai daugumai, kas turi būti premjeras, kaip ji turi tvarkytis, nėra labai draugiška valdančios daugumos atžvilgiu“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Šimonytė kalba apie Karbauskio atsakomybę

Kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė interviu laidai „DELFI Dėmesio centre“ teigė, kad reikėtų pagalvoti, „ar ne laikas būtų R. Karbauskiui prisiimti politinę atsakomybę už savo daugumos Vyriausybę“.

Kandidatė sakė, kad norėtų „priversti valdančiąją daugumą prisiimti politinę atsakomybę už savo Vyriausybę“.

„Manau, kad iki šiol valdančioji partija darė viską, kad to išvengtų, priešingai, bandė priešinti profesionalus ir politikus, bandė aiškinti, kad profesionalai kažkaip kitaip, geriau gali padaryti dalykus, bet dabar yra išplaukusios atsakomybės klausimas“, – sakė I. Šimonytė.