Penktadienį tik rytiniai regionai bus po debesų skraiste, likusioje šalies dalyje debesuotumas mažės ir įdienojus oro temperatūra pakils iki 9–14 laipsnių šilumos, tik vietomis, tikėtina prie jūros, numatoma apie 8 laipsnius. Pajūrio ruože iš ryto dar laikysis rūkas, vėliau šilumą slopins stiprokas, 10–13 m/s, vakarų vėjas. Kritulių nenumatoma.

Šeštadienis irgi džiugins sausais mažai debesuotais orais. Šiluma nesitrauks, priešingai, dieną Dzūkijoje ir Suvalkijoje kai kuriose vietovėse oras gali sušilti dar keliais laipsniais labiau nei prieš tai.

Šiltesnė ir naktis – temperatūra jau nenukris žemiau nulio, vėl kai kur nusidrieks rūkas. Vakarį pakeis vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas.
Orų pokyčiai numatomi sekmadienį: naktį vietomis, o dieną daugelyje rajonų iškris trumpi krituliai (vyraus nedidelis lietus).

Sustiprės vėjas, naktį pietvakarių, vakarų, 5–10 m/s, dieną papūs iš šiaurės vakarų, 8–13 m/s. Apniukusią ir vėjuotą sekmadienio naktį temperatūra sukiosis apie 3–7 laipsnius šilumos, dieną laikysis 9–13 laipsnių, bet pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje tik 6–8. Nauja savaitė prasidės sausesniais, tačiau gerokai vėsesniais orais.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)